28 / 04 / 2024

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.



Validebağ Gönüllüleri, uzun süredir Üsküdar Belediyesi ile koruda hayata geçirilmesi istenen projeler nedeniyle mahkemelik olmuştu. Hürriyet'te yer alan habere göre;  Validebağ Gönüllüleri, korudaki projeler için eylem kararı aldı. Validebağ Gönüllüleri adına açıklama yapan Faruk Yege şunları söyledi:

 Validebağ Korusu nda gerginlik büyüyor!

“Millet Bahçesi projesinin adını değiştirip bir kısmını uygulamaya kalkmak ne yasaya ne de etik kurallara uygun. Kaldı ki projeye açtığımız dava da devam etmektedir. 2014 yılından beri koruda çılgın projeler yapmak için ısrar eden Üsküdar Belediyesi topladığımız 180 binden fazla imzayı görünce bu hevesini hayata geçirememiştir. Korunun bakımsızlık ve kontrolsüzlükten dolayı ekolojik dengesini yitirmek üzere olduğu doğrudur ama bunun sorumlusu Üsküdar Belediyesi’dir. 23 yıldır çöplerin toplanması ve ağaçların bakımı için yazdığımız dilekçelere cevap bile verilmedi. Üsküdar Belediyesi’ni bir kez daha asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Koru zaten cennet gibi. Açıklandığı gibi 100 kadar temizlik ve güvenlik görevlisine de gerek yok. Birkaç temizlik görevlisi yeter.”

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!


Geri Dön