03 / 07 / 2024

Valilik uyardı! Bodrum'da yasaklanan inşaatlar devam ediyor!

Valilik uyardı! Bodrum'da yasaklanan inşaatlar devam ediyor!

Muğla Valisi İdris Akbıyık, bugün Bodrum’da basın açıklaması yaparak inşaat yasaklarına kesinlikle uyulması gerektiğini ifade etti. Buna göre, Vali Akbıyık’ın “Turizm sektörü için yasakladık” dediği sıralarda inşaatlarda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.



Muğla Valisi İdris Akbıyık geldiği c kaymakamlık binasında inşaat yasakları ile ilgili basın açıklamasında bulundu. 15 Mayıs 2024 tarihinde başlayıp 15 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek olan inşaat yasaklarının amacının turizm sektörünü, gürültü ve görüntü kirliliği açısından olumsuz yönde etkilenmesini önlemek olduğunu belirten Vali Akbıyık’ın toplantısına Kaymakam Mustafa Çit, mülki amirler ve Bodrum Belediyesi meclis üyeleri de katıldı.

sozcu.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Vali Akbıyık yaptığı açıklama kapsamında; "Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın yayımladığı ilgili genelge ile Ülkemiz turizminin sürdürülebilirliğe kavuşturulması ve marka haline getirilip kalıcı niteliğe sahip olmasının sağlanması, turizm faaliyetlerinin zarar görmemesi ve ülkemize gelen turistlerde olumsuz izlenimler oluşmasına engel olunması amacı ile, turistik yörelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında kısıtlama getirilmektedir. Fakat, söz konusu uygulamalar ile ilgili olarak basın ve sosyal medyada yer alan haberlerde zaman zaman yanlış değerlendirmelerin yer aldığı görülmekte olup, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına da basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur." dedi.

Valilik uyardı! Bodrum da yasaklanan inşaatlar devam ediyor!

Öte yandan kent genelinde inşaat faaliyetlerine getirilmiş olan kısıtlamalar, turizm sezonunda yaşanan ses, görüntü ve çevre kirliliğini en aza indirerek, vatandaşlarımızın ve İlimizi ziyaret eden misafirlerimizin huzurunu koruma amacı taşımaktadır. Bu uygulama ile Muğla’nın marka değerinin korunması ve turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması hedeflenmektedir. Söz konusu kısıtlama kararının uygulanmasında sürecin daha etkili ve verimli yürütülmesi adına ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde hareket edilmektedir. Valiliğimize gelen ihbar ve şikayetler hassasiyetle değerlendirilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. 

Böylece de inşaat yasaklarına uymayanlar hakkında ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli cezai işlemler gerçekleşecektir. İnşaat serbestisi hakkında Valiliğimizin herhangi bir kararı bulunmamakta olup, vatandaşlarımızdan, kötü görüntü oluşturan, rahatsızlık uyandıran konularda Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize, Jandarma ve Emniyet birimlerimize bilgi vermelerini rica ediyoruz. Şehrin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, bu süreçte vatandaşlarımızın ve İlimizi ziyaret eden misafirlerimizin yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

ÖZEL İZİN SÖZ KONUSU DEĞİL

Ayrıca, Vali Akbıyık bazı inşaat firmalarının özel izinle faaliyetini sürdürdüğü yönündeki bilgilerin doğru olmadığını, özel izin verilmediğini söyledi. Vali Akbıyık’ın açıklama yaptığı saatlerde Torba, Konacık, Turgutreis ve Yalıkavak mahallelerinde inşaat çalışmalar maalesef devam ediyor.

İnşaat maliyetlerini belediyeler de katlıyor!

İnşaat sektöründe konkordato furyası!

İnşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 10.9'luk artış!

 

 


 


Geri Dön