29 / 04 / 2024

Van Akköprü Deresi'ndeki 2 köprü hizmete açıldı!

 Van Akköprü Deresi'ndeki 2 köprü hizmete açıldı!

Van Belediyesi, geçen yıl Akköprü Deresi üzerinde yapımına başladığı 20 metre genişliğindeki iki köprüyü bitirerek, halkın hizmetine açtı



 İki köprüye ise 20 metrelik iki yol bağlanırken, asfaltlanan ve kaldırım çalışması da tamamlanan bu yollar kentin en önemli alternatif yolları haline getirildi.


 


Van Belediyesi, tarafından geçen yıl temeli atılan ve bu yıl içerisinde yapımı devam eden Akköprü Deresi üzerinde bulanan iki adet 20 metre genişliğindeki iki köprüyü hizmete açarak, iki köprüye 20 metrelik yollar açılarak bağlandı. Trafik akışının önemli ölçüde rahatladığı yolların her iki tarafına ise kaldırım yapıldı. Ayrıca köprülerden çıkan ve çevresinde bulanan sitelere giden tüm yollar, asfaltlanarak Cem Emir caddesine bağlantıları yapıldı.


“Tüm yollar birbirine bağlandı”


Hafta başında tamamlanan yollar, görüntüsü ile adeta göz dolduruyor. Yapılan köprülerle birlikte Akköprü Deresi’nin sağ tarafından geçen yol, Cem Emir Caddesi’ne, Cem Emir Caddesi’nden ise İskele Caddesi’ne çıkıyor. Yapılan bu çalışmalarla birlikte kentte önemli alternatif yollarda açılmış oldu. Bu mahallede yapılan yol, köprü ve kaldırımlar halkın büyük takdirini topladı.


“Yenimahalle’de drenaj çalışması”


Geçen hafta içerisinde Yenimahalle’de başlatılan bir kilometrelik yağmur ve su drenajı çalışmalarının sonuna gelen Van Belediyesi, buradaki çalışmaları tamamladıktan sonra yol genişletme ve asfalt çalışmalarını yaparak, halkın hizmetine sunacak. Drenaj çalışmalarının bitmesi ile birlikte Kerim Tuncer İlköğretim Okulu, Yenimahalle Sağlık Ocağı ve mahallelere giden minibüs yolları da tamamlanmış olacak.


“Hacıbekir Mahallesi’nde 28 bin m2 parketaşı çalışması yapıldı”


Van Belediyesi, bu yıl içerisinde Hacıbekir Mahallesi’nde başlattığı 36 bin m2 parketaşı ve kaldırım çalışmalarının sonuna geldi. Şuana kadar 28 bin m2 parketaşı serimi yapan Van Belediyesi, bir hafta içerisinde geriye kalan 8 bin m2 parketaşını da döşeyerek buradaki çalışmalarına son verecek. Sezon başından beridir yapılan çalışmalarla mahallenin büyük bir bölümünün sokakları tamamen parke taşı ile döşendi. Yapılan çalışmalar mahalleye farklı bir renk katarken, mahalle sakinleri ise belediyenin bu çalışmalarına hem katkı sunuyor, hemde ilk kez bu kadar hizmet almanın gururunu yaşıyorlar.


“Süphan Mahallesi’ne 12 kilometre asfalt ve 36 bin m2 parke taşı yapıldı”


Belediyenin bir diğer önemli çalışma ise Süphan Mahalle’sinde yapılıyor. Mahallede şuana kadar 12 kilometre asfalt serimi yapılırken, 36 bin m2 parke taşı çalışmalarının ise sonuna gelindi. Mahallede ilk kez parke taşı ve kaldırım çalışması yapılırken, yapılan çalışmalar mahallelinin büyük bir beğenisini kazanıyor. Kısa süre içerisinde bu mahallede de çalışmaları tamamlayacak olan Van Belediyesi, sezon sonunda bu mahallede hedeflediği tüm çalışmaları yapmış olacak.


Tüm bu alanlarda yapılan çalışmaları kontrol eden Van Belediye Başkan Vakili Fuat Tekin, Başkan Yardımcıları Kemal Ünver, Gülbahar Orhan, Selim Bozyiğit ve belediye yetkilileri halkın büyük ilgisi ile karşılaştı. Belediye yönetimi yapılan çalışmalar ve halkın ilgisinin takdire değer olduğunu belirtti. Gittikleri alanlarda halkın sorunlarını da dinleyen belediye yönetimi, sezonun bitmesi ile birlikte yapılan çalışmaları halk ve kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. a

Van Belediyesi


Geri Dön