12 / 05 / 2024

Van Belediyesi

Van Belediyesi

Van Belediyesi’nin kentin birçok noktasında başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı

Van Akköprü Deresi'ndeki 2 köprü hizmete açıldı!

Van Belediyesi, geçen yıl Akköprü Deresi üzerinde yapımına başladığı 20 metre genişliğindeki iki köprüyü bitirerek, halkın hizmetine açtı

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Edremit Belediyesi'nden büyük fırsat! Van'da 4 arsa satıyor!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van Edremit Eskicami Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte 22 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale ile ilgili detaylar...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Van'da 9.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Van İpekyolu İlçe Belediyesi Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Van İpekyolu'nda yer alan arsayı 9 milyon 330 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Van'da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, Van'da deprem sonrasında konut ihtiyacına yönelik çalışmaları anlattı. 

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Van Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri duran esnaftan kira ücreti almayacak!

Van Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan ve faaliyet göstermeyen iş yerlerinden 6 ay boyunca kira almayacak. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nden taşınmazlarıyla ilgili basın açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi, bazı basın organlarında çıkan "taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı" ile ilgili haberlere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Van, ilçe otogarı için gün sayıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce yapımına başlanan ilçe otogarında sona gelindi.

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray İlçesi’nin imar problemlerini çözmek için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ziyaret ederek ilçenin imar durumu hakkında bilgi aldı.

KİPTAŞ Okmeydanı Van Blokları'nda 80 daire hak sahiplerine dağıtılacak!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir yere sahip olan Van Blokları’ndaki 130 konutu teslime hazır hale getirdi. Beyoğlu Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalarda 80 konut hak sahiplerine dağıtılacak. 

Van Çatak-Konalga'ya 6 yeni köprü!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatak-Konalga Karayoluna 6 yeni köprü yapılıyor

Van Belediyesi Haberi

Van Belediyesi

Abi ve beraberindekiler gittikleri mahallelerde ayrıca halkla bir araya gelerek hem sorunlarını dinliyor, hemde çözüm konusunda tartışma yürütüyor. Abi ve beraberindekiler ilk olarak tutuklu Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın geçen yıl sözünü verdiği köprü çalışmasını inceledi.


“İskele Mahallesi’ne köprü”


İskele Mahallesi’nde bulanan dere üzerinde 10 metre genişlik ve 7 metre uzunluğunda yapım çalışmaları başlayan köprüyü inceleyen Abi, köprünün yapılması ile birlikte burada yaşayan halkın bu sorunun da giderileceğini söyledi. Daha önce Bekir Kaya’nın mahalle halkına söz verdiğini ve bugün sözlerine yerine getirdiklerini söyleyen Abi, köprünün özellikle Mimar Sinan İlköğretim Okulu’na kanal çevresinde 1 kilometre dolanarak giden öğrencilerin ulaşımlarını kolaylaştırmak için yaptıklarını belirtti. Öğrencilerin artık okula çok kısa süre içerisinde gidebileceklerinin altını çizen Abi, köprünün kısa sürede tamamlanacağını ve köprüye bağlı yollarda...