28 / 04 / 2024

Van Belediyesi kenti düzenleme çalışmalarına devam ediyor!

 Van Belediyesi kenti düzenleme çalışmalarına devam ediyor!

Van Belediyesi’nin kentin birçok noktasında başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı



Abi ve beraberindekiler gittikleri mahallelerde ayrıca halkla bir araya gelerek hem sorunlarını dinliyor, hemde çözüm konusunda tartışma yürütüyor. Abi ve beraberindekiler ilk olarak tutuklu Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın geçen yıl sözünü verdiği köprü çalışmasını inceledi.


“İskele Mahallesi’ne köprü”


İskele Mahallesi’nde bulanan dere üzerinde 10 metre genişlik ve 7 metre uzunluğunda yapım çalışmaları başlayan köprüyü inceleyen Abi, köprünün yapılması ile birlikte burada yaşayan halkın bu sorunun da giderileceğini söyledi. Daha önce Bekir Kaya’nın mahalle halkına söz verdiğini ve bugün sözlerine yerine getirdiklerini söyleyen Abi, köprünün özellikle Mimar Sinan İlköğretim Okulu’na kanal çevresinde 1 kilometre dolanarak giden öğrencilerin ulaşımlarını kolaylaştırmak için yaptıklarını belirtti. Öğrencilerin artık okula çok kısa süre içerisinde gidebileceklerinin altını çizen Abi, köprünün kısa sürede tamamlanacağını ve köprüye bağlı yollarda da asfalt, genişletme çalışmalarının yapılacağını aktardı. Köprüye bağlı olarak genişletilecek ve asfaltlanacak yollarda, mahalle muhtarı ile birlikte inceleme yapan Abi, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını ifade etti.


“Yalı Mahallesi’nde 23 bin m2 parke taşı, 2 bin ton asfalt serim çalışması yapıldı”


Abi, daha sonra Yalı Mahallesi’nde sezon başından beri devam eden ve 23 bin m2 kaldırım ve parke taşı çalışmalarının yapıldığı sokakları gezdi. Parketaşı çalışmalarının sonuna gelindiğini ifade eden Abi, ayrıca mahallenin diğer sokaklarına ise 2 bin ton asfalt serimi yaptıklarını belirti. Mahallede yapılan çalışmalardan dolayı Abi’ye teşekkür eden Yalı Mahalle Muhtarı Naci Başdiniç, şuana kadar ilk kez mahallelerinde böylesi kapsamlı bir çalışma gördüklerini belirterek, “Yapılan çalışmalarla mahallemizde altyapı sorunlarının tamamı bitti. Yol çalışmaları ise bitme noktasına geldi. Sadece bizim mahalle değil, belediyemiz kentin her noktasında çalışmalar yapıyor. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


“Çalışmalar Hafiziye ve Alipaşa Mahallesi’nde yoğunlaştı”


Abi, Yalı Mahallesi’nin ardından bu kez Alipaşa Mahallesi’nde devam eden ve 2,5 kilometre asfalt çalışmasının yapılacağı sokakları gezdi. Abi, Alipaşa mahallesinde şuana kadar çalışmaların yapılmadığını belirterek, “Özellikle Yarım Batman sokak ve bağlı sokaklarda çalışmalar başlatıldı. Birkaç gün içerisinde bu çalışmaları bitirerek, buradaki halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Alipaşa Mahallesi’nin ardından bu kez çalışmaların en çok yoğunlaştığı Hafiziye Mahallesi’ne geçen Abi, burada yapılan altyapı çalışmaları ve diğer çalışmaları inceledi. Hafizye Mahallesi’nin birçok noktasında altyapı çalışmalarının tamamlandığını, birçok noktada ise yol genişletme çalışmalarının tamamlandığını aktaran Abi, “Başta Zübeyde Hanım Caddesi, Cumhuriyet, Girne sokak gibi yerlerde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların bitmesi ile birlikte bu mahalleye 5 kilometre asfalt serimi yapacağız. Çalışmalarımız bir hafta içerisinde tamamlanacak ve bu yollarımız en güzel hale gelecek” dedi.


Abi: Söz verdiğimiz gibi…


Genel çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediyenin 6 aydır durmadan ve ara vermeden çalışmalarına devam ettiğini belirterek, hava koşullarına göre çalışmaların devam edeceğini söyledi. Yapılan bazı sokak ve caddelerden dolayı trafik sıkıntısının yaşandığının farkında olduklarını, bu nedenle yoğun olan caddelerde çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağını söyleyen Abi, “Kent merkezi ve mahallelerimizde 6 ay önce başlattığımız çalışmalarımızı yavaş yavaş toparlamaya başladık. Sezon sonuna doğru yaklaşırken, söz verdiğimiz tüm çalışmaları yerine getirmiş olacağız. Hatta söz verdiğimizin de üstüne çıkarak, halka hizmetin nasıl yapıldığı herkese göstereceğiz. Biz sezona başladığımız günden bugüne belediye çalışanları olarak seferberlik ilan ettik. Bugün bu ortak çalışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ayrıt etmeden, gücümüzün yettiği her yere ulaşmaya ve hizmet ettik. Halkımızın bu süreç içerisinde bize gösterdiği sabır ve ilgi ise takdire değerdir. Tüm halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. 

Van Belediyesi



Geri Dön