03 / 05 / 2024

Van Hatuniye Mahallesi'nde 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Van Hatuniye Mahallesi'nde 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Van Merkez ilçesi Hatuniye Mahallesi'nde yer alan 5 bin 815 metrekarelik tarla 4 milyon 144 bin 140 TL bedelle 10 Aralık 2014 tarihinde ihale ediliyor...



Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünden:

Aşağıda yeri ve nitelikleri belirtilen taşınmaz, Vakıflar Meclisi’nin 23.06.2014 tarih ve 236 nolu kararında belirtilen hususlar aynen muhafaza edilerek, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi çerçevesinde kapalı teklif usulü ile kat karşılığı inşaat yaptırılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır.

İLİ                                       :  Van

İLÇESİ                                :  Merkez

MAHALLESİ                     :  Hatuniye Mahallesi

PAFTA NO                        :  104 pafta

ADA/PARSEL NO            :  256 Ada, 20 Parsel

YÜZÖLÇÜMÜ                  :  5.815,40 m2

VASFI                                :  Tarla

VAK. MEC. KARAR

TARİH VE NO’SU            :  23.06.2014 tarih ve 236 nolu karar

MUHAMMEN BEDELİ    :  4.144.140,00 TL (DörtMilyonYüzKırkDörtBinYüzKırk TL, Sıfır Kr.) dir.

(Bu bedel arsa bedeli ve inşaat maliyetinin toplamıdır.)

GEÇİCİ TEMİNAT            :  124.324,20 TL (YüzYirmiDörtBinÜçYüzYirmiDört TL, Yirmi Kr.) dir.

İHALE GÜNÜ                   :  10.12.2014

İHALE SAATİ                   :  10.00

İŞİN ADI                            :  Van ili Merkez, 104 pafta 256 Ada, 20 nolu Parselde kat karşılığı konut yapılması işi”

A) Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaza ilişkin alınmış Vakıflar Meclisinin 23.06.2014 tarih ve 236 nolu kararına istinaden;

1 - Mevcut mimari avan projesine göre yaptırılacak inşaattan en az;

a) Yapılacak olan kat karşılığı inşaattan İdaremize ;A Bloktan; Zemin Kat dükkan No:1 ve 1.Kat; No:1, No:2, No:3, No:4, 2.Kat; No:5, No:6, No:7, No:8, 3.Kat ; No:9, No:11,No:12 nolu dairelere ilaveten 1.000,00 TL. nakit paranın verilmesi,

b) Paylaşıma konu olmayan alanların tapuya ortak alan olarak tescil edilmesi,

c) Taşınmazla ilgili Uygulama projelerinin hazırlanması, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izin ve onayların alınması, alınacak bu izin ve onaylar doğrultusunda imalatın yapılması, otopark parasının ödenmesi, proje ve imalat aşamasında öngörülemeyenler de dahil olmak üzere tüm bu iş ve işlemlere ait masrafların da yine yüklenici tarafından karşılanması,

d) 3194 Sayılı İmar Kanununa göre vakfa ait parselden kamuya terk edilmesi gereken kısım var ise yasal sınırlar içerisinde bedelsiz terk edilmesi, yapılacak her türlü tevhit-ifraz, yola terk işlemleri masraflarının yüklenici tarafından karşılanması, ,imar planı tadilatı işlemlerinin yüklenicisince yapılarak binanın oturduğu parsel kısmı dışında oluşacak yeni parsellerin Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tescil edilmesi,

2 - Tevhit, ifraz, yola terk İmar durumunda iyileşme olması durumunda ihale oranında İdaremize yansıtılması,

B) İhale yukarıda belirtilen tarih ve saatte Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasında toplanacak olan İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.

C) İhaleye teklif verecek olan istekliler, ihale dokümanlarını mesai saatleri arasında Taş Mah. İhlasiye (Gökmeydan) Medresesi BİTLİS adresinde bulunan Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görebilirler.

D) İstekliler; ihaleye katılabilmek için ise; İhale Şartnamesinin 5.maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini, aynı şartnamenin 6.maddesi doğrultusunda yukarıda belirtilen gün ve saate kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne imza karşılığı teslim etmelidir. (verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.)

Dış zarf aşağıdaki belgeleri içermelidir :

a) İç zarf;

b) Türkiye’de tebligat için adresi beyanı; ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresini gösteren imzalı belge. (tüzel kişilikler için istenmeyecektir)

c) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.

1. Gerçek kişi olması halinde, 2014 yılı içerisinde alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya ilgili meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.

2. Tüzel kişi olması halinde,  mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihaleye ilişkin 2014 yılı içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri (İhalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış)

1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

e) İstekli adına vekâlet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak vekilin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi, (İhalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış)

f) Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Vakıfbank Bitlis Şubesinde bulunan TR**********************37 nolu hesabına geçici teminatın yatırıldığına dair 124.324,20 TL tutarında banka dekontu veya limit içi süresiz banka teminat mektubu, (örneğe göre)

g) İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi, (örneğe göre)

h) Muhammen bedelin en az %10’u kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisini gösterir banka referans mektubu, (alındığı banka ya da finans kurumunun genel müdürlüğünce teyit yazılı). Banka referans mektubu ihale tarihinden önceki üç ay içinde düzenlenmiş olması gerekir.

i) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınmış, isteklinin vergi borcu olmadığını gösterir belge, (aslı veya noter tasdikli sureti veya e-Borcu Yoktur Belgesi )

j) İlan tarihinden sonra S.G.K.’dan alınacak, prim borcu olmadığına dair belge, (aslı, noter onaylı sureti veya e-Borcu Yoktur Belgesi)

k) İhale konusu taşınmazların yerinde görüldüğüne dair yer gördü belgesi,

l) Teknik Personel Taahhütnamesi. (örneğe göre)

m) Ortak girişimlerde her bir ortak ayrı ayrı (b), (c), (d), (e), (ı) ve (j)  bentlerindeki belgeleri temin etmekle mükelleftir.

n) Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Vakıfbank Bitlis Şubesinde bulunan TR**********************37 nolu hesabına 250,00 TL Şartname bedeli yatırıldığına dair banka dekontu.

Dış zarfın içerisine konulduktan sonra zarfı kapatıp, üzerine isteklinin adı ve soyadı, Ticaret unvanı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılarak en geç 10.12.2014 tarihinde saat 10.00’a kadar ihale komisyonu başkanlığına vermek zorundadırlar.

E) Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

F) İşbu ilana ait ilan bedeli, ihaleye ait  %04,95  ihale karar pulu bedeli ihale üzerinde kalan kişi veya firmalardan sözleşme yapılmadan önce  def'aten tahsil edilecektir.

G) 5737 sayılı Vakıflar Kanununun “Muafiyetler ve İstisnalar” kenar başlıklı 77. Maddesi gereği Genel Müdürlüğe ve Mazbut Vakıflara ait taşınmazlar Devlet Malı imtiyazından yararlanır, haczedilemez, rehnedilemezler. Tüm iş ve işlemleri, her türlü vergi, resim, harç ve katılım payından istisnadır”.

H) İdare, gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespitte serbesttir.

İlan olunur.

10304/1-1


Geri Dön