30 / 04 / 2024

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.



Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıları yıkıyor. 

İlkha'da yer alan habere göre; Belediyeye bağlı Yapı Kontrol Müdürlüğü, ‘Yıkım ve Kaçak Yapılar Şefliği’ ekipleri, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın talimatlarıyla daha önce tespit edilen görüntü kirliliği oluşturan bakımsız, yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan metruk binalar için yasal işleme başladı.

Kentsel dönüşüm kapsamında 2 ay içerisinde Bahçıvan, Şerefiye, Halilağa, Alipaşa ile Cevdetpaşa ve Hatuniye mahallelerinde toplam 30 hasarlı yapının yıkım işlemleri gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından kontrollü bir şekilde yapıldı.

 Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan yıkım çalışmaları sürerken ‘İş Güvenliği ve Sağlığı’ kapsamında da yeni ruhsat verilen inşaatlarda gerekli denetimlerde bulunuyor. 


Geri Dön