25 / 12 / 2024

Van OSB'de 3. etap tamamlandı!

Van OSB'de 3. etap tamamlandı!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van'ın yatırım açısından oldukça cazip olduğuna vurgu yaptı. Taşyapan, "OSB alanında 3 etap tamamlandı. 4. etabın altyapısı ihale edildi, tahsisler başlayacak'' dedi.



Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı Van, gelişimini birçok alanda sürdürüyor. Kent turizm değerleri, yapılan kalkınma hamleleri, doğal güzellikleri ve yatırım avantaları açısından ön plana çıkıyor.

 


Van'ın geleceğinden oldukça umutlu olan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Beşir Atalay öncülüğünde kurulan Güç Birliği Platformu ile kentin sorunlarının ortak ele alarak, Van markasının yükseltildiğini vurguluyor. Vali İbrahim Taşyapan, Van'ın kabuğunu kırarak artık kalkınmada dönüşüme geçtiğini belirtti. 


GELİŞME TRENDİ YÜKSEK 


Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van'ı şöyle anlatıyor: "Van, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli, nüfus açısından en büyük vilayetidir. Van, tarihte büyük medeniyetlere de başkentlik yapmış bir şehirdir. Urartular'a 300 yıl süreyle başkentlik yapmıştır. 1915 yılında Ermeniler tarafından yakılana kadar da şehir Van Kalesi'nin eteklerinde olan bir arazide mukimdir. Şu andaki bulunduğu yer, 1915'ten sonra kurulan bir alandır. Burası bütün uygarlıkların da dikkatini çeken bir yerdir. Çünkü burası 1700 metrede göle sahip bir yerdir. 


2.5 MİLYONLUK KENT


Van'ın bölgenin en güçlü illerinden biri olduğunu dile getiren Taşyapan, 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip olmasına rağmen kentin, bölgedeki illerin etkisiyle 2.5 milyon nüfusa metrelik yaptığını kaydetti. Taşyapan, "Van; hastane, sağlık, üniversite ve ulaşım gibi birçok alanda merkez il olma özelliğini koruyor. Havalimanı 4 ile hizmet veriyor. Geçen yıl 1 milyon 350 bin kişi Van Ferit Melen Havalimanı'nı kullandı. 


LOJİSTİK MERKEZ OLDU 


Buradan Iran bölgesine ve sınır kapılarına giden lojistik araçlar bu güzergâhı kullanıyor. Van-Şırnak Karayolu projesinin tamamlanmasıyla Van'ın lojistik merkez haline gelmesi hedefleniyor" dedi. 


HAYVANCILIK SEKTÖRÜ 


Van'ın motor sektörünün hayvancılık olduğunun altını çizen Taşyapan, şunları söyledi: "Kalkınma planlarında hayvancılık bulunmakta. Van'da 2 milyon 703 küçükbaş, 167 bin büyük baş hayvan var. Küçükbaş hayvan açısından Türkiye'nin bir numarasıyız, fakat bu bizim için yeterli değil. Van'ın arazi varlığının yüzde 71'i meralardan oluşuyor. Kırmızı et üretimi, canlı hayvan ihracatı geleceği olan alanlar. Bu alanda önemli çalışmalar yapılıyor. Van hayvancılıkta geçmişten bu yana ticari kültüre sahiptir. Hayvancılık alanında tekrar yükselişe geçilmesi gerekiyor. Hayvan ıslahı çalışmalarımız sürüyor. Hayvan yetiştiriciliği açısından daha geniş kapasiteye sahibiz.''


7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM! 


Tekstilkent önemli bir aşamaya ulaştı ve yatırımcılara fabrika binası tahsisine başlandı. 22 adet bina yapıldı, bitirildi. Şu anda 5 firma üretim yapmakta, buralarda yaklaşık 500 kişi istihdam ediliyor. Yakın gelecekte fabrikaların tamamı dolduğunda 7 bin kişinin çalışması hedefleniyor. 



Van'ın yatırım açısından oldukça cazip olduğuna vurgu yapan Taşyapan, "OSB alanmda 3 etap tamamlandı. 4. etabın altyapısı ihale edildi, tahsisler başlayacak. 5. etap devreye girdiğinde OSB'yi mevcudu kadar daha büyütüyoruz. 6. teşvik bölgesinde bulunmasından dolayı Van'da yatırım yapılırken, sadece iç piyasa değil, daha uzak bölgeler ve komşu ülkelerde düşünülerek yapılması gerekir. Medikal sektörde yatırım talepleri bulunmakta. Yatırımcıların Van'a yatırım kolaylıklar beklemekte ve kendilerine yapması için çeşitli çağrılarda bulunuyoruz. OSB'de 90 firma faal olarak çalışıyor. İhracatımızda plastik boru,mobilya gibi çeşitli kalemler bulunmaktadır " diye konuştu.



VAN, deniz gibi göl, efsane gibi bir tarih, cennet gibi bir varış noktası! Van'ın tüm güzellikleri dikkate alındığında, bu kelimelerle tasvir ediliyor. Van Gölü en önemli değerlerin başında gelse de, Van kedisi, Van kahvaltısı, Van kalesi, inci kefali gibi kentin birçok markası bulunuyor. Güzellikleri açısından çok sayıda zenginliklere sahip olan Van, sağlık, ekonomi, turizm, üniversite, lojistik, güneş enerjisi, tekstil, hayvancılık gibi birçok alanda gelişimini hızla sürdürüyor.



Akşam 


Geri Dön