05 / 05 / 2024

Van'da köylülerden turizm uğruna camı yıkımına destek

Van'da köylülerden turizm uğruna camı yıkımına destek

VAN'ın "inanç  turizmi" merkezi haline getirilmesi kapsamındaki çalışmalara köylüler de destek verdi.



Merkeze bağlı 60 haneli, 500 nüfuslu Yukarı Bakraçlı Köyü sakinleri, turizmin gelişmesi için, Vaspurakan Kralı Senekerim-Hovhannes'in 1003-1021 tarihleri arasında inşa ettirdiği kilisenin yan tarafına 1997 yılında yaptıkları caminin yıkılarak turizme kazandırılmasını istediler.

10 BİN TURİST

Yukarı Bakraçlı  sakinleri, bu düşüncelerini Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir'e de iletti. Tunçdemir çalışma başlatırken, köyde de incelemelerde bulundu.

 Köylerine her yıl yerli yabancı 10 bin turistin geldiğini belirten köylüler, caminin yıkılması ve kilisenin restore edilmesiyle birlikte bu sayının daha da artacağı düşüncesinde. Köylülerden Hüsamettin Aybar, yetkililerden de kiliseden uzakta, yeni ve modern bir cami istediklerini söyledi. Aybar, "Köyümüzün yolları iyi değil. Turistler otobüslerle kilisenin yakınına gelemiyor. Yollarımız yapılıp, kilise restore edilirse ve cami yıkılıp başka yerde yapılırsa köyümüz turizm merkezi olacak" dedi. Köy imamı Müslüm  Gezer de, yeni ve modern bir cami yapılması şartıyla eski camilerinin yıkılmasına izin verebileceklerini söyledi
Cemal Aşan/Gazete Habertürk


Geri Dön