06 / 05 / 2024

Vanlı müteahhit Nezir Baş'ın mallarına tedbir konuldu!

Vanlı müteahhit Nezir Baş'ın mallarına tedbir konuldu!

Van depreminde yıkılan Safa apartmanının kolonlarını kestiği iddia edilen müteahhidi Nezir Baş'ın mal varlığına ihtiyati tedbir konuldu...



Van depreminde yıkılan Sefa Apartmanı enkazında hayatını kaybeden 31 yaşındaki Betül Can'ın ailesi binayı yapan müteahhit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi hakkında 375 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Aile ayrıca Nezir Baş'ın mallarına ihtiyati tedbir konulmasını da istedi. Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'de bu talebi yerinde bularak Müteahhit Baş'ın taşınır ve taşınmaz mal varlığına ihtiyati tedbir koydu.

DİĞER MAĞDURLAR SIRADA
Can ailesinin avukatı Mustafa Aladağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Davalı Nezir Baş'ın 1993'te inşaat ruhsatı için Van Belediyesi'ne başvurduğunu, 1994'te ise sadece bodrum kat için yapı kullanım izin belgesi aldığını, onun dışındaki bütün yapının inşaat ruhsatı olmasına rağmen yapı kullanım izin belgesi olmadığını tespit ettik. Ayrıca adı geçen kişinin kolon kestiği iddiası da söz konusu. Bu hususun da araştırılmasını talep ettik" dedi. Apartmanda anne ve kız kardeşini kaybeden Hakan Kaya, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirterek, "Onların ölümüne sebep olan herkesten hesabını soracağız" diyerek tepkisini dile getirdi. Aynı apartmanda eşi ve çocuğunu kaybeden Hasan Gür de "Bugün bizim canımız yandı yarın başkalarının canı yanmaması için davamızı açıp sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.
Sabah


Geri Dön