05 / 05 / 2024

Varlıbaş AVM Atapark'ın yönetimi Bilfinger Berger'da!

Varlıbaş AVM Atapark'ın yönetimi Bilfinger Berger'da!

Dünyanın en önde gelen uluslararası Gayrimenkul Yönetim şirketlerinden Almanya merkezli Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu/Bilfinger Berger Facility Services bünyesinde faaliyet gösteren EPM Türkiye, Trabzon"un simgesi Varlıbaş AVM Atapark"ın operasyonel ve i



EPM Türkiye, bu yolla Varlıbaş AVM Atapark"ın, sürdürülebilir gelirler elde etmesini ve kalite bazlı maliyet ile sağlıklı ve verimli yönetilmesini sağlayacak. 02 Ekim"de halka açılan Varlıbaş AVM Atapark, Karadeniz bölgesinde yaşayanlara, çağdaş bir yaşam merkezi vaat ediyor.

İşbirliği kapsamında Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu, Varlıbaş AVM Atapark"ın; kurumsal kimliğinin oluşturulması, marka bilinirliliğinin artırılması, kiracı- müşteri ilişkilerinin sağlanması, kontratlarının takibi, finans-bütçe yönetimi, kiraların   ve ortak giderlerin takibi, faturalandırılması ile yıl içinde gerçekleştirecek pazarlama, halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarını koordine edecek. AVM iç ve dış dekorasyonun güncellenmesi, teknik, temizlik ve güvenlik gibi diğer operasyonel hizmetler de Bilfinger Berger"in yönetiminde olacak.

İşbirliği, Varyap CEO"su Erdinç Varlıbaş, Bilfinger Berger - EPM Alışveriş Merkezleri Yönetimi Başkanı Volker Sonnenschein ve Grup şirketlerinden HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak"ın katıldığı bir basın toplantısı ile açıklandı.

Erdinç Varlıbaş; œVarlıbaş AVM Atapark, bölge ekonomisine dinamizm kazandıracak.

Varyap CEO"su Erdinç Varlıbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, 150 milyon TL tutarında bir yatırımla tamamlanan Varlıbaş AVM Atapark"ın, restoranları, eğlence alanları ve konferans salonlarıyla sadece Trabzon"un değil, bölge halkının iş, yaşam ve eğlence merkezi olacağını söyledi.   Varlıbaş, œBu yatırımla yıl içinde 850 kişiye doğrudan yaklaşık 3.000 kişiye de dolaylı istihdam sağlarken Trabzon ekonomisine de yılda yaklaşık 300 milyon TL değer katmaktan büyük heyecan duyuyoruz dedi. Varlıbaş AVM Atapark"ın, geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliğini, günümüz ticaretiyle birleştirerek bölge ekonomisine dinamizm katacağına işaret eden Erdinç Varlıbaş, Bilfinger Berger işbirliği ile dünyadaki en iyi uygulamalardan birisini daha Türkiye"ye taşımaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

Dünyanın en iyi uygulamalarının Türkiye"ye taşınmasında Varyap"ın öncü rolü

Varyap CEO"su Erdinç Varlıbaş, sadece dünyadaki en iyi uygulamaları Türkiye"ye taşımakla kalmadıklarını, aynı zamanda en iyi uygulamaların yaratıcısı bir grup olma misyonu ile hareket ettiklerini belirttiği konuşmasında, sözlerine şöyle devam etti:  

œSektöründe dünyanın en köklü kuruluşlarından birisi olan Varyap ve Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu ile yaptığımız anlaşma neticesinde, şu anda Varlıbaş AVM Atapark"ın tüm operasyonel ve idari yönetimini outsource etmiş bulunuyoruz. Yaşama değer katmak için sadece yapılar üretmek değil, bu yapılardaki yaşamın toplu kalitesini artırmak ta önemli. Trabzon"a, şimdi yepyeni bir yaşam alanı sunuyoruz. Burada uluslararası standartlarda hizmeti ve kaliteyi hak eden bir halk var, onlara layık olmak lazım.   2 Ekim"de halka açtığımız Varlıbaş Atapark AVM, Doğu Karadeniz"in ekonomi ve ticaret merkezi olan Trabzon"un kültürüne, tarihi zenginliğine ve ticaretine değer katacak, büyük heyecan duyduğumuz bir projedir.

Bilfinger Berger ile bundan sonra da sinerji oluşturabileceğimiz projelerde işbirlikleri geliştirmek hususunda çalışıyoruz. İstanbul Ataşehir"deki Varyap Meridian da gündemdeki bir diğer proje. Önümüzdeki günlerde tanıtımını yapacağımız Varyap Meridian projesi için de şimdiden heyecanlanıyoruz. Dünya ile yarışan bu projede de işletme uygulamalarını en üst düzeye çekeceğiz.

Sonnenschein: œVaryap"ın inşa ettiği her türlü yapının yönetimini üstlenecek altyapıya sahibiz.

Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu şirketlerinden, EPM Alışveriş Merkezleri Yönetimi Başkanı Volker Sonnenschein da, konuşmasında, Türkiye"de ve uluslararası pazarlarda Varyap"ın inşa ettiği her türlü yapının yönetimini üstlenecek altyapıya sahip bir teşkilatları olduğunu söyledi. Volker Sonnenschein, sözlerini şöyle sürdürdü:

œBilfinger Berger"in kökleri 150 yılı öncesine dayanıyor. Biz bu bünyede İşletme ve Yönetim Grubu çatısı altında yer alıyoruz. Varyap, yüksek kalitede yapı inşa ediyor ve biz bu kalite beklentisinde yönetimi üstleniyoruz. Bu iki ciddi markanın, birbirini iyi tamamlayacağını düşünüyoruz. Tesislerin ihtiyacına göre,   Varlık Yönetimi Hizmeti veren EPM Türkiye ile; tesisin yönetimi,   satışı, kiralaması ve finans yönetimi verebiliyoruz.   Tesis Yönetim şžirketimiz HSG Zander ile de; her türlü ticari ve endüstriyel tesislerin operasyon ve teknik yönetim hizmetlerini üstleniyoruz.

Özuluçak: œPazarının büyüklüğü 10 yıl içinde 10 milyar Euro"ya ulaşacak

Tesis yönetimi sektörünün, Almanya"da yıllık 85 milyar Euro, İngiltere"de ise 70 Milyar Euro civarında bir pazar hacmine sahip olduğunu belirten HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak da toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye"de sektörün henüz başlangıç ve emekleme dönemini yaşadığına dikkat çekti. Leyla Özuluçak, œTesis Yönetimi sektörünün Türkiye"de önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 milyar Euro büyüklüğe ulaşmasını öngörüyoruz. Sektörün büyüme hızının ise en az yüzde 10 olmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.

Türkiye için yeni bir istihdam alanı

Türkiye"nin Tesis Yönetimi pazarında ciddi bir büyüme potansiyeli vaat ettiğine işaret eden Özuluçak, sözlerini şöyle tamamladı: œHer geçen yıl tesis sahiplerinin daha bilinçli bir şekilde hizmet kalitesi beklentilerini artırdıklarını görüyoruz. Bu da bizim gibi firmalar için pazar alanı yaratıyor. Tesis Yönetimi sektörü, çok ciddi bir istihdam yaratma potansiyeline sahip. Bu nedenle sektörü destekleyecek basit düzenlemeler ve teşvikler ciddi bir oranda ekstra iş gücü kazandırılması sağlayacaktır. İş ve işçi kanunlarının gelişmesi ve belli bakım ve yönetim hizmetlerinin zorunlu hale getirilmesinin hem tesislere ve sahiplerine, hem de kullanıcılarına ve ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz

Varlıbaş AVM Atapark Projesinin Künyesi:

Yatırımcı        : Varyap
Açılış tarihi        :   Ekim 2010
Toplam inşaat alanı      : 55.000m2
Kiralanabilir alan      : 25.000 m2
Ziyaretçi sayısı (ayda)      : 600.000
Kat sayısı        : 7
Mağaza sayısı        : 100
Anchor mağaza                     : 25
Food court alanı oturma kapasitesi  : 1.000 sandalye
Restoran ve cafeler      : 4 kafe ve 1 restoran
Sinema salonu        : 10
Hipermarket alanı      : 2.000 m2
Bedesten (Trabzon Pazarı)    : 1.500 m2
Elektronik market      : 800 m2
çocuk oyun alanı      : 800 m2
Otopark kapasitesi      : 800 araç

Bilgi için:
Ayfer Karataş
Effect Halkla İlişkiler
T: +90 216 474 00 04/130
www.effect-pr.com

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberlerVaryap'tan Bılfınger Berger Tesis Yönetim Grubu ile işbirliği

Gayrimenkul yönetim şirketlerinden Almanya merkezli Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu/Bilfinger Berger Facility Services bünyesinde faaliyet gösteren EPM Türkiye, Trabzon"da yer alan ve yarın halk açılışı yapılacak olan Varlıbaş AVM Atapark"ın operasyonel ve idari yönetimini 3 yıllığına üstlendi.

İşbirliği kapsamında Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu, Varlıbaş AVM Atapark"ın, kurumsal kimliğinin oluşturulması, marka bilinirliğinin artırılması, kiracı-müşteri ilişkilerinin sağlanması, kontratlarının takibi, finans-bütçe yönetimi, kiraların ve ortak giderlerin takibi, faturalandırılması ile yıl içinde gerçekleştirilecek pazarlama, halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarını koordine edecek.

AVM iç ve dış dekorasyonun güncellenmesi, teknik, temizlik ve güvenlik gibi diğer operasyonel hizmetler de Bilfinger Berger"in yönetiminde olacak.

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, şirketle bundan sonra da işbirliği geliştirmek konusunda çalışmalar yürüttüklerini, İstanbul Ataşehir"deki Varyap Meridian"ın gündemlerindeki bir diğer proje olduğunu bildirdi.

Varlıbaş, 2008 yılında yapımına başlanan Varlıbaş AVM Atapark"ın, tarihi bir binanın AVM"ye dönüştürülmesini içeren ilk uygulama olduğuna işaret ederek, aylık 600 bin kişinin AVM"yi ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

AVM"nin, Trabzon"un yanı sıra bölge halkının iş, yaşam ve eğlence merkezi olacağını kaydeden Varlıbaş, yatırımla yıl içinde doğrudan 850, dolaylı olarak da 3 bin kişiye istihdam sağlarken, Trabzon ekonomisine de 300 milyon lira değer sağlayacaklarını belirtti.

Varlıbaş, 55 bin metrekarelik toplam inşaat alanı ve 25 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip AVM"nin 150 milyon liralık yatırımla yapıldığını, şu anda yüzde 90 oranında doluluk oranına ulaştığını kaydederek, resmi açılışı bu ay içinde yapılacağını dile getirdi.

-ANADOLU YAKASINA 'FARKLILAşžACAK' AVM-

Erdinç Varlıbaş, soruları yanıtlarken, konut işletmesinde Türkiye"de profesyonel anlayış bulunmadığını, kendilerinin yüksek işletme beklentilerini karşılamak istediğini belirtti.

Trabzon"a birçok ülkeden ziyaretçi geldiğini ve Varlıbaş AVM Atapark tarzı tesisler açıldıkça bu sayının artacağını öngördüklerini ifade eden Varlıbaş, şu anki durum gözönünde bulundurulduğunda AVM"yi ziyaret beklenen aylık 600 bin kişinin 50 bininin yabancı turist olabileceğini kaydetti.

Varlıbaş, seçici olmak kaydıyla AVM yatırımlarına devam edeceklerine işaret ederek, İstanbul Anadolu yakasında sektörde çok farklılaşacak, 500 milyon liralık yatırım öngörülen, 120 bin metrekarelik bir AVM projeleri olacağını, 2011"in ikinci yarısında başlamayı hedefledikleri projenin mimari çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi.

Meridian projesinde satışların beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini, tüm projenin yüzde 65"inin satıldığını belirten Varlıbaş, projenin kule kısmının önümüzdeki günlerde satışa sunulacağını, öntalep döneminde satışa sunulacak kısmın hemen hepsine talep geldiğini anlattı.

-'YENİ İşžBİRLİKLERİ KURMAYI UMUYORUZ'-

Bilfinger Berger-EPM Alışveriş Merkezleri Yönetimi Başkanı Volker Sonnenschein ise 150 yıllık geçmişe sahip şirketin, yeni binaların yanı sıra, tesis, varlık, özel mülkiyet yönetimi alanlarında ve 40 farklı ülkede faaliyet gösterdiğini anlattı.

Sonnenschein, Varyap ile yapılan işbirliğinin Varlıbaş AVM Atapark ile sınırlı kalmamasını, yönetim alanında yeni işbirlikleri kurmayı umduklarını ifade ederken, Varlıbaş AVM Atapark"ı kentin'kalbi'nde yer alması ve bölgesel ve küresel marka karmalarına yer vermesi dolayısıyla 'ilginç' bulduğunu söyledi.

-'TESİS YÖNETİM SEKTÖRÜNÜN 5 YIL İçİNDE 10 MİLYAR AVRO BÜYÜKLÜĞE ULAşžMASINI BEKLİYORUZ'-

Bilfinger Berger grup şirketlerinden HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak da, Almanya"da 85 milyar avro, İngiltere"de 70 milyar avro pazar büyüklüğüne sahip tesis yönetimi sektörünün, Türkiye"de büyüme potansiyeli taşıdığını vurguladı.

Özuluçak, tesis yönetimi sektörünün Türkiye"de önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar avro büyüklüğe ulaşmasını, sektörün büyüme hızının yüzde 10 olmasını öngördüklerini dile getirerek, sektörün 'ciddi' istihdam yaratma potansiyeli bulunduğuna değindi.
             
Türkiye"de yönettikleri 12 proje bulunduğunu kaydeden Özuluçak, 2006 yılı sonu itibariyle faaliyetlerini hızlandırdıklarını, teknolojik binalar oluştuğu sürece, beklentilerin de artacağını söyledi.
AA

Trabzon"daki AVM"nin yönetimini profesyonellere bıraktı

Gerçekleştirdiği İstanbul Adalet Sarayı, Seyrantepe Stadı ve Varyap Meridian Projeleri ile dikkat çeken Varyap"ın Trabzon"da kurduğu Varlıbaş AVM Atapark"ın operasyonel ve idari yönetimini Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu bünyesinde faaliyet gösteren EPM Türkiye üstlendi. EPM Türkiye, bu yolla Varlıbaş AVM Atapark"ın, sürekli gelir elde etmesini, maliyetlerin sağlıklı yönetilmesini ve kurumsal anlayışın oluşmasını sağlayacak. 2 Ekim"de halka açılan Varlıbaş AVM Atapark, Karadeniz bölgesinde yaşayanlara, çağdaş bir yaşam merkezi vaat ediyor.
Trabzon"da gerçekleştirilen Varlıbaş AVM Atapark"ı profesyonel ellere teslim etmenin rahatlığı içinde oluklarını belirten Varyap CEO"su Erdinç, œEPM Türkiye ile üç yıllık bir anlaşma imzaladık. Bu çerçevede AVM"nin işletilmesi ve yönetilmesi başta olmak her türlü işte yönetim onlarda olacak. çünkü bir yatırımcıyız. Konut ve ofis gibi yapıların inşaatlarını yapar ve gayrimenkulü geliştiririz, yöneticilik yapmayız diye konuştu.  
Türkiye"de ilk defa atıl vaziyette duran bir binanın alınarak AVM"ye dönüştürüldüğünü belirten Varlıbaş, œ2008 yılında Tekel binası olarak bilinen binayı belediyeden devralarak tam bir yenileme yaptık. Toplamda 55 bin metrekare büyüklüğünde bir alanı inşa ettik. Burada 25 bin metrekare kiralanabilir alanı 125 mağaza, kafeler ve restoran kullanacak. Bu yatırımla yıl içinde 850 kişiye doğrudan, yaklaşık 3bin kişiye de dolaylı istihdam sağlarken Trabzon ekonomisine de yılda yaklaşık 300 milyon TL değer katmaktan büyük heyecan duyuyoruz dedi.
EPM Alışveriş Merkezleri Yönetimi Başkanı Volker Sonnenschein"de 40 ülkede yüzlerce gayrimenkul yönetmelerine rağmen Varlıbaş AVM Atapark"ı çok ilginç bulrdduğun belirtti. Burada dünya markaları ile yerel markaların çok ili bir oranlama ile koordine edildiğini belirten Sonnenschein, iki ciddi markanın, birbirini çok iyi tamamlayacağını dilegetirdi.
˜Pazar 10 yılda 10 milyar Euro"ya ulaşacak"
Tesis yönetimi sektörünün, Almanya"da yıllık 85 milyar Euro, İngiltere"de ise 70 Milyar Euro civarında bir pazar hacmine sahip olduğunu belirten HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak da toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye"de sektörün henüz başlangıç ve emekleme dönemini yaşadığına dikkat çekti. Leyla Özuluçak, œTesis yönetimi sektörünün Türkiye"de önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 milyar Euro büyüklüğe ulaşmasını öngörüyoruz. Sektörün büyüme hızının ise en az yüzde 10 olmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.

Varyap'ın projeleri Alman Bilfinger Berger'e emanet

Varyap konut, otel, ofis ve alışveriş merkezi yönetimi için Alman Bilfinger Berger ile anlaştı. Firmanın bundan sonraki projelerinin yönetimini Alman partneri yürütecek

Konut, otel, ofis ve alışveriş merkezleri geliştiren gayrimenkul şirketlerinden VARYAP, bugün halka açılışı gerçekleşecek olan Trabzon'daki Varlıbaş AVM Atapark'ın operasyonel ve idari yönetimi için EPM Türkiye ile anlaştı. Uluslararası gayrimenkul yönetim şirketi Almanya merkezli Bilfinger Berger Facility Services bünyesinde faliyet gösteren EPM Türkiye, Varlıbaş AVM Atapark'ın 3 yıl süreyle yönetimini üstlenecek. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Bilfinger Berger ile Varlıbaş AVM Atapark'ta başlayan işbirliğinin, Batı Ataşehir'de devam eden Meridian projesinde de devam edeceğini açıkladı. Varlıbaş, 2008 yılında yapımına başlanan Varlıbaş AVM Atapark'ın, tarihi bir binanın AVM'ye dönüştürülmesini içeren ilk uygulama olduğuna işaret ederek, aylık 600 bin kişinin AVM'yi ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. 150 milyon TL tutarında bir yatırımla tamamlanan Varlıbaş AVM Atapark'ın, restoranları, eğlence alanları ve konferans salonlarıyla sadece Trabzon'un değil, bölge halkının iş, yaşam ve eğlence merkezi olacağını söyleyen Varlıbaş, 'Bu yatırımla yıl içinde 850 kişiye doğrudan yaklaşık 3.000 kişiye de dolaylı istihdam sağlarken Trabzon ekonomisine de yılda yaklaşık 300 milyon TL değer katmaktan büyük heyecan duyuyoruz' dedi. Batı Ataşehir'de GAP İnşaat'la birlikte ihalesini kazandıkları arazi üzerine yapılacak projeyle ilgili bilgiler de veren Varlıbaş, arazi üzerine 120 bin metrekare kapalı alana sahip alışveriş merkezi, bin 500 konut, ofis ve otelden oluşan bir proje hayata geçireceklerini. Buraya yapılacak AVM'nin 500 milyon TL'lik bir yatırım olacağını kaydetti.
Sabah

Varyap 500 milyonluk AVM projesi yapıyor  

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, İstanbul Anadolu yakasında 500 milyon liralık dev bir AVM projesine başlayacaklarını söyledi.

Projenin sektörde çok farklılaşacağını belirten Varlıbaş, 120 bin metrekarelik AVM projesine 2011"in ikinci yarısında başlayacaklarını söyledi. Meridian projesinde satışların beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini, tüm projenin yüzde 65"inin satıldığını belirten Varlıbaş, projenin kule kısmının öntalep döneminde satışa sunulacak kısmın hepsine talep geldiğini anlattı. Varlıbaş ayrıca Alman Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu bünyesinde faaliyet gösteren EPM Türkiye, Trabzon"daki Varlıbaş AVM Atapark"ın operasyonel ve idari yönetimini 3 yıllığına üstlendi.
Star

Trabzon'a ayda 50 bin turist getirecek

Trabzon'da 150 milyon liralık yatırımla inşa edilen Varlıbaş AVM Atapark bugün faaliyete geçiyor

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, 'Ayda 50 bini yabancılardan oluşmak üzere 600 bin ziyaretçi hedefliyoruz' dedi

Varyap, Trabzon'da 150 milyon liralık yatırımla inşa ettiği Varlıbaş AVM Atapark'ı bugün faaliyete geçiriyor. Varyap, 25 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 100 mağazanın yer aldığı alışveriş merkezinin (AVM) işletmesi için 150 yıllık tecrübeye sahip Alman Bilfinger Berger-EPM ile anlaştı.

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, AVM'nin 850 kişiye istihdam, Trabzon ekonomisine de yılda 300 milyon lira katkı sağlayacağını söyledi. Ayda 600 bin ziyaretçi hedeflediklerini ifade eden Varlıbaş, 'Sadece Trabzon değil, çevre iller ve ülkelerden de ziyaretçi çekeceğiz. Ayda 50 bin yabancı ziyaretçi hedefimiz var. Siyasi ilişkilerin güçlenmesi bize de olumlu yansıyor' dedi.

En yüksek bina satışta

İstanbul Ataşehir'deki Meridian Projesi hakkında da bilgi veren Varlıbaş, projede 120 bin metrekare bir AVM yer alacağını söyledi. Varlıbaş, '500 milyon liralık yatırımla yapılan AVM'nin yapımına 2011'in ikinci yarısında başlanacak. Türkiye'de olmayan markaları getireceğiz' diye konuştu. Meridian'de satışların beklentilerinin üzerinde olduğunu vurgulayan Varlıbaş, projenin yüzde 60'ının satıldığını bildirdi. Varlıbaş, '10 gün sonra Anadolu Yakası'nın en yüksek binasını satışa sunacağız. Metrekaresi 4 bin lira olacak. 400 ünitenin 250'sini satışa sunacağız. 250 ünite 2010 sonuna kadar satılır' dedi.

Hayat standardı yükseliyor

2 büyük projeleri olması nedeniyle Emlak Konut'un Ayazağa'daki arsa ihalesine girmediklerini belirten Varlıbaş, konut fiyatlarının 2005'ten bu yana 3 katına çıktığına işaret ederek, 'Konut fiyatları durduk yere artmıyor, hepimizin hayat standardı yükseliyor, ülkenin geliri artıyor. Bu yüzden arsa fiyatları da beklentiler de her geçen yıl artacak. Bunun için biz hep konut almanın zamanıdır diyoruz' diye konuştu.

Lensde dünya ile   boy ölçüşeceğiz

Erdinç Varlıbaş, holding şirketlerinden Ercan Varlıbaş'ın başında bulunduğu VSY Varlıbaşlar Sağlık'ın yeni bir yatırımı olduğunu söyledi. Katarakt ameliyatlarında kullanılan lenslerin üretimini yaptıklarını belirten Varlıbaş, 'Amacımız bu alanda üretim yapan ilk Türk firması olarak dünya ile boy ölçüşmek. Onay aldığımız takdirde ABD'ye de ihraç edebilir hale geleceğiz. Burada kritik nokta Türkiye'nin bugüne kadar 2 milyar dolarlık ithalatı vardı bu ürünlerde. Bir Türk firması olarak döviz çıkışını engelleyeceğiz' dedi.
Bugün


Geri Dön