07 / 05 / 2024

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...



YARARLANMA KOŞULLARI NELER?

Yaptığı açıklamada varlık barışından faydalanma koşulları hakkında da bazı önemli bilgiler veren Emre Özerçen, “Yurtdışında bulunan bu varlıkların düzenlemeden yararlanabilmesi için Türkiye’deki banka ve aracı kurumlara bildirilmesi, bildirimi yapılan bu varlıkların bildirim tarihinden itibaren 3 ay içinde Türkiye’ye getirilmesi veya transfer edilmesi gerekiyor. Yurtiçinde bulunan varlıklara ilişkin düzenlemeden yararlanılabilmesi için; gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması, Türkiye’de bulunan varlıkların 17 Kasım 2020 tarihi itibariyle mükellefin kanuni defter ve kayıtlarında yer almaması, para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasasıyla taşınmazların 30 Haziran 2022 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisi yönünden bağlı olunan vergi dairesine bildirilmesi gerekmektedir” dedi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön