28 / 04 / 2024

Vartaş ve Türköz İnşaat Fikirtepe'de lüks rezidans yapacak!

Vartaş ve Türköz İnşaat Fikirtepe'de lüks rezidans yapacak!

Vartaş İnşaat ve Türköz İnşaat'ın Fikirtepe'de hayata geçireceği lüks rezidans projesi için hak sahiplerinin yüzde 85'i imzayı attı. Şirket, 2 ay içinde bölgede 2 bin konutlu projeye başlayacak



Vartaş İnşaat ve Türköz İnşaat'ın Fikirtepe'de hayata geçireceği lüks rezidans projesi için hak sahiplerinin yüzde 85'i imzayı attı. Şirket, 2 ay içinde bölgede 2 bin konutlu projeye başlayacak. Fikirtepe'de 250 bin metrekare inşaat alanı olan bir adanın yüzde 85'inde imzalar tamamlandı. Vartaş İnşaat ve Türköz İnşaat'ın konsorsiyum ortaklığı ile gerçekleştirilmesi planlanan proje için son imzaların ise en geç 2 ay içinde tamamlanacağı kaydediliyor. Hak sahiplerine evine ev ve proje bitimine kadar kira desteği verilecek. En geç 2012 yılının Mart ayında ise 9 adada 32 bin dönüm arazi üzerine rezidans yükselecek.  Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türköz İnşaat'ın sahibi Murat Türköz, Manhattan İstanbul projesi için geri sayımın başladığını söyledi. Projenin bölgede büyüklük olarak ikinci sırada yer alacağını kaydeden Türköz,  arsanın konumu ve konut yerleşimi olarak ele alındığında ise projenin en iyi proje olacağını iddia etti.

İkinci proje olacak

2 ay içinde anlaşma sağlanması durumunda bölgede kentsel dönüşümde imzaların tamamlandığı ve kazmanın vurulduğu ikinci proje hayata geçmiş olacak. Bölgede ilk imzaları toplayan firma Baysaş inşaat olmuştu. Yüzde 100 anlaşma sağlayan Baysaş, 7 ada, 64 parselde yer alan toplam 251 hanenin tamamıyla anlaşmıştı.

5 blokta yükselecek

Proje 5 blokta toplam 2 bin daireden oluşacak. Projenin sosyal donatıları arasında yüzme havuzu, sauna, spor ve yürüyüş alanları ile çocuklar için özel tasarlanmış bölümler olacak.

1'e 3 iddiası

Konsorsiyum ortağı Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz, kendilerine güvenen hak sahiplerinin bire üç kazanacağına dikkat çekerek, "Ömer Faruk Barata önderliğindeki AKS Yapı ve sahibi olduğumuz Türköz İnşaat, güçlü sermayeleri olan kurumsal yapılardır. Proje büyüklük olarak kentsel dönüşüm bölgesindeki ilk 2 projeden biri. Hükümet oy ve sandalye kaybetme pahasına bu işten dönüş olmayacağını ifade ediyorsa, yatırımcı olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Emine Açar/Bugün


Geri Dön