29 / 04 / 2024

Varyap Holding Ataşehir'e otel ve kütür merkezi yapacak!

Varyap Holding Ataşehir'e otel ve kütür merkezi yapacak!

 Varyap Meridian projesi ile Ataşehiri dünya gündemine taşıyan Varyap, yılın son çeyreğinden itibaren 3 yeni projeyle daha bölgenin emlak değerlerine ilave katkıda bulunacak



 Varyap Meridian projesi ile Ataşehiri dünya gündemine taşıyan Varyap, yılın son çeyreğinden itibaren 3 yeni projeyle daha bölgenin emlak değerlerine ilave katkıda bulunacak.

 Dünyanın en iyi mimarisi ödülünü kazanan Meridian projesi ile İstanbul Finans Merkezine ev sahipliği yapan Ataşehir'i uluslararası gündeme taşıyan Varyap'ın bölgedeki yatırımları hız kesmiyor. Şirket yaz mevsiminin ardından aynı bölgede 3 ayrı proje daha açıklayacak. Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Ataşehir'de geçen sene Emlak Konut'tan aldıkları yaklaşık 10 bin metrekarelik araziye bir iş merkezi yapacaklarını açıkladı. Varlıbaş, "Projesi bitmek üzere. Burası finans merkezi olduğu için iş merkezi ihtiyacı çok yüksek. Daha önce otel yapacaktık ama iş merkezinde karar kıldık. 40 katlı bir bina olacak" dedi.

Doğu Ataşehir'de 3 bin konut yaparız

Doğu Ataşehir'de GAP Yapı ile ortak yeni bir projeye başlayacaklarını açıklayan Varlıbaş, 1,5 milyar dolarlık projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
"Önemli markaların bulunduğu bir caddesi olacak. Yeni bir Bağdat Caddesi ortaya çıkaracağız. Otel, rezidans, iş merkezi ve konutlar bulunacak. 3 bine yakın insan çalışacağı, gayrimenkul sektörünün çok konuşacağı bir proje olacak. Uluslararası mimarlarla çalıştık. 8'i yurtdışından olmak üzere 12 mimarlık bürosunun yarıştığı bir sürecin ardından Varyap Meridian'ı da yapan RMJM ile çalışma karan aldık. İsmi belli değil. Altında iş merkezi bulunacak, geniş bir çatıya sahip olacak, ayrıca bir meydanı da bulunacak. 600 bin metrekarelik inşaat alanında 3 bine yakın konut yapılabilir." Varyap ayrıca Meridian'ın hemen yanı başında Emre Arolat'ın mimarisini üstlendiği bir yaşam merkezine de imza atacak. Cannes'da ödül de kazanan Yaşam Merkezi j de ruhsat aşamasına geldi. Kültürel ağırlık, yeme içme, alışveriş mekanlarının da bulunduğu bir proje olacak.

Irak ve Katar gelecek sene gündemde

Seyrantepe stadının ardından yurt dışından da dışından pek çok teklif aldıklarını açıklayan  Süleyman Varlıbaş, Irak, Katar, Brezilya, Suudi Arabistan ve Ukrayna'dan gelen teklifleri gelecek yıl değerlendireceklerini söyledi. Trabzon'da geçen yıl açtıkları AVM'nin şu an 15 bin kişinin ziyaret ettiği bir çarşıya dönüştüğünü de anlatan Varlıbaş, Trabzon halkı bu AVMyi evinin salonu gibi görüyor, kadınlar altın günlerini bile burada yapıyor dedi.

Selma Şenol/Bugün


Geri Dön