01 / 05 / 2024

Varyap Meridian, Emlak Konut'a 338 milyon TL ödeyecek!

Varyap Meridian, Emlak Konut'a 338 milyon TL ödeyecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Varyap Meridian projesinin sözleşmesini açıkladı. Kurum, “Sözleşmede, bağımsız bölüm satışlarının toplam değeri 766 milyon TL ve şirketimizin alacağı bedel 338 milyon TL olarak belirlenmişti ” dedi



Meridian for Business projesinin basın lansmanına katılan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Varyap Meridian projesinin sözleşmesinde bağımsız bölüm satışlarının toplam değerinin 766 milyon TL ve Emlak Konut GYO 'nun arsa karşılığında alacağı bedelin de 338 milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı.

İstanbul 'da, birisi Anadolu yakasında diğeri de Avrupa yakasında olmak üzere iki yeni şehir ile Kanal İstanbul projelerinin önümüzdeki yıllarda hayata geçirileceğinin geçtiğimiz günlerde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanmasına dikkat çeken Murat Kurum, “Bu projelere başlanılması ile birlikte, nitelikli ve çevreye duyarlı yeni modern yaşam merkezleri oluşturulmalı ve bu yeni yaşam merkezleri de aynı zamanda İstanbul ' un kentsel dönüşümü ile olası deprem riskinin şehre vereceği maddi ve manevi kayıpların bertaraf edilebilmesi için transfer merkezi görevini üstlenmelidir ” diye konuştu.

Kurum, Emlak Konut 'un kuruluşundan itibaren bu güne kadar, ülkenin muhtelif yerlerinde nitelikli, modern ve çevreye duyarlı yaşam merkezlerinin oluşturulmasına öncülük ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu yaşam merkezlerinden birisi olan Ataşehir de sadece 2003 yılı başından itibaren bu güne kadar 8 proje sözleşmeye bağlanmıştır. Bu 8 projenin bağımsız bölüm satışlarının toplam değeri yaklaşık 5 milyar TL, şžirketimizin arsalarının karşılığında alacağı bedel de yaklaşık 2 milyar TL olup, bu projelerin toplam emsal inşaat alanı yaklaşık 2 milyon metrekare, projelerdeki toplam konut sayısı 11 bin 550, ticari ünite sayısı da 650'dir. Ataşehir deki 8 projenin 4 'ü tamamlanmış, 2 'si proje aşamasında olup, 2 'sinin de inşaatı devam etmektedir. Tamamlanamış olan 4 projedeki konut sayısı 7605, ticari unite sayısı da 121'dir ”

Ataşehir de inşaatı devam etmekte olan yaşam merkezlerinden birisinin de bu gün otel, ofis ve ticari unite bölümlerinin tanıtımını yapmakta oldukları “Varyap Meridian ” projesi olduğunu belirten Kurum, “Bu proje, dünyanın en prestijli gayrimenkul yarışması olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Avrupa ' nın en iyi Mimari, en iyi Gayrimenkul Projesi ve en iyi Yüksek bina kategorilerinde ödüle layık görülmüştür ” dedi.

Kurum, “Varyap Meridian ” projesinin Emlak Konut 'a ait yaklaşık 107 bin metrekare alanlı arsalar üzerinde Varyap Varlıbaşlar Yapı San. ve Turizm Yatırımları Tic. A.şž. tarafından inşa edilmekte olduğunu dile getirerek, toplam emsal inşaat alanının yaklaşık 188 bin metrekare olduğunu bildirdi.

'EMLAK KONUT GYO, ARSA KARşžILIĞINDA 338 MİLYON TL ALACAK'

Proje kapsamında, 1275 konut, 14 villa, 340 bağımsız bölümden oluşan otel ve ofis bloğu, 33 ticari ünite, 1 okul, 12 açık ve 3 kapalı yüzme havuzu ile cafe ve fitness ünitelerinin bulunduğu sosyal tesis, 2250 araçlık kapalı otopark, spor ve yeşil alanlar bulunduğunun altını çizen Kurum, Projeyi anlatan şu açıklamalarda bulundu:

“Bu projenin sözleşmesinde, bağımsız bölüm satışlarının toplam değeri 766 milyon TL ve şžirketimizin arsasının karşılığında alacağı bedel de 338 milyon TL olarak belirlenmişti.

Bu güne kadar konutların 814 adedinin ve villaların da 6 adedinin satışının gerçekleşmiş ve bu satışların toplam tutarının da yaklaşık 402 milyon TL ' na ulaşmış olması göz önününde bulundurulduğunda, projenin bitiminde bağımsız bölüm satışlarının toplam değerinin beklenen 766 milyon TL ' nın üzerinde olacağı tahmin edilmektedir.

Emlak Konut tarafından “Varyap Meridian ” projesi de dahil olmak üzere, gerçekleştirilmiş olan bu nitelikli ve çevreye duyarlı yeni modern Ataşehir yaşam merkezi, finans merkezinin de bu bölgede yer almasına ve aynı zamanda marka olmuş adı ile anılan İlçe Belediyesinin kurulmasına da imkan sağlamıştır.   İnsanların huzuru ve mutluluğu için “ Varyap Meridian ” projesi gibi çevreye duyarlı, nitelikli, modern, güzel projelerin ülkemizde giderek çoğalması dileğiyle, bu güzel projenin hayata geçirilmesi için her safhada emeği geçenlere teşekkür ederim ”


Geri Dön