27 / 06 / 2024

Varyap Meridian, müşterilerine caz konseri düzenledi!

Varyap Meridian, müşterilerine caz konseri düzenledi!

Hollanda’da yaşayan 20 yaşındaki genç yetenek Karsu Dönmez, şarkılarıyla Varyap Meridian müşterilerine unutulmaz bir gece yaşattı…



Sesi Grammy ödüllü ABD'li ünlü piyanist, söz yazarı ve şarkıcı Norah Jones’e benzetilen Hollanda’da yaşayan 20 yaşındaki genç yetenek Karsu Dönmez, Varyap Meridian müşterilerine unutamayacakları bir konser verdi. 61 kat ile Türkiye’nin en yüksek yeşil gökdeleni Varyap Meridian Grand Tower’da dairelerin satışa çıkması dolayısıyla düzenlenen gecede, Karsu Dönmez, kendi bestelediği şarkılarıyla konuklarına caz rüzgarı estirdi. Sadece bir şarkıcı değil, aynı zamanda yetenekli bir piyanist, besteci, aranjör ve söz yazarı olan Karsu Dönmez, Vayap Meridian müşterilerine sunduğu muhteşem müzik ziyafetinde, şarkılarını İngilizce ve Türkçe seslendirdi.

Erdinç Varlıbaş, İtalya’da dinledi ve Türkiye’ye davet etti
Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş’ın, İngiltere’de TED Platformu’ndaki konserinde dinlediği ve sesinden etkilenerek Türkiye’ye davet ettiği Karsu Dönmez, Varyap Meridian’da verdiği konserde performansı ile dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Süleyman Varlıbaş: “Karsu Dönmez’i Türk müzikseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz.”
Avrupa ve Amerika’daki başarıları ile ülkemizi temsil eden Karsu Dönmez’i Varyap olarak bundan sonra gerçekleştirecekleri etkinliklerde Türk müzikseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini söyleyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş da “Karsu Dönmez, genç yaşında, uluslararası platformlarda rüştünü ispat etmiş, yüksek performansı ile takdir edilen ve gelecek vadeden bir yetenek. Kendisini, yurtdışında tanındığı kadar Türkiye’de de tanınması için desteklemeye devam edeceğiz. Bu genç müzik insanını, ‘Değişimin Başladığı Yerde, Varyap’ta dinlemekten ve seçkin müşterilerimizle buluşturmaktan son derece memnuniyet duyuyorum” dedi.

Türk Norah Jones’u…
Hatay'ın Karsu köyünden Hollanda'ya yerleşen anne ve babası tarafından Karsu ismi verilen genç sanatçı, bugüne kadar Amsterdam’daki Concertgebouw, New York’taki efsanevi Carnegie Hall gibi ulusal ve uluslar arası pek çok mekanda sahne aldı. Sanatçı; caz, blues, funk ve etnik müziklerin çağrışımlarından oluşan şarkılarını kendisi yazıyor ve besteliyor. Geçtiğimiz günlerde ilk albümünü çıkaran Karsu’nun albümü,  Türk müziği motifleri, klasik müzik ve caz karışımından oluşuyor.

“Dünya sanatçısıyım, şarkılarım hayatın sorunlarına dokunuyor.”
14 yaşında, önce kendi ailesinin restoranında, sonra da çeşitli küçük ve büyük sahnelerde profesyonel olarak performans sergileyen genç şarkıcı, Varyap Meridian’da verdiği konser sırasında, kendisini bir dünya sanatçısı olarak gördüğünü belirterek, “birçok şarkıcı aşk hakkında şarkılar söyler. Benim şarkılarım hayatın büyük sorularına dokunuyor” dedi.

Ünlü belgeselci Mercedes Stalenhoef genç sanatçının belgesel filmini çekiyor
Hollandalı belgesel film yönetmeni Mercedes Stalenhoef, ilk kez Amsterdam'da babasının restoranında dinlerken hayran kaldığı ve müzik kariyerini yakından takip ettiği Karsu Dönmez’in, hayatını belgesel film yapıyor.

Basında yer alan diğer haberler:

Varyap'dan müzikal destek!

Amsterdam'da, New York'ta sahne alan, belgeselini Stalenhoef'in çektiği Karsu Dönmez, Türkiye'ye inşaatla girdi
Varyap'tan genç müzisyene temelden destek
 
Sesi Grammy ödüllü ABD'li Norah Jones’e benzetilen ve Hollandalı belgesel film yönetmeni Mercedes Stalenhoef'in ilk kez Amsterdam'da babasının restoranında dinlerken hayran kaldığı ve müzik kariyerini yakından takip ederek, hayatını belgesel film yapmaya karar verdiği 20 yaşındaki genç yetenek Karsu Dönmez, Türkiye'nin gerçek anlamda ilk yeşil binası olarak nitelendirilen Varyap Meridian Grand Tower'da konser verdi. Kendi bestelediği şarkılarıyla konuklara caz rüzgarı estiren Dönmez, şarkıcı olmanın yanı sıra bir piyanist, besteci, aranjör ve söz yazarı. Karsu Dönmez'i, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, İngiltere’de TED Platformu’nun konserinde dinlerken sesinden etkilenerek Türkiye'ye davet etmişti.
Dönmez'i Türk müzikseverlerle bundan sonra da buluşturmaya devam edeceklerini belirten Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Karsu Dönmez, genç yaşında, uluslararası platformlarda rüştünü ispat etmiş, yüksek performansı ile takdir edilen ve gelecek vadeden bir yetenek. Kendisini, yurtdışında tanındığı kadar Türkiye’de de tanınması için desteklemeye devam edeceğiz. Bu genç müzik insanını, ‘Değişimin Başladığı Yerde, Varyap’ta dinlemekten ve seçkin müşterilerimizle buluşturmaktan son derece memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.
 
BELGESELİ ÇEKİLİYOR
Kendisini bir dünya sanatçısı olarak nitelendiren, yarattığı şarkıları ise, "Birçok şarkıcı, aşk hakkında şarkılar söyler. Benim şarkılarım hayatın büyük sorularına dokunuyor" sözleriyle anlatan 20 yaşındaki genç sanatçıya ismini, anne ve babası, Hatay'ın Karsu köyünden Hollanda'ya yerleşmeleri nedeniyle verdi. 14 yaşında, önce kendi ailesinin restoranında, sonra da çeşitli küçük ve büyük sahnelerde profesyonel olarak performans sergileyen Dönmez, bugüne kadar Amsterdam’daki Concertgebouw, New York’taki efsanevi Carnegie Hall gibi pek çok mekanda sahne aldı. Sanatçı; caz, blues, funk ve etnik müziklerin çağrışımlarından oluşan şarkılarını kendisi yazıyor ve besteliyor. Geçtiğimiz günlerde ilk albümünü 'Live aan 'tIJ' ismiyle çıkaran Karsu’nun bu ilk eseri, gelecek hafta kasım ayı sonunda tüm müzik marketlerde satışa çakacak. Albüm, Türk müziği motifleri, klasik müzik ve caz karışımından oluşuyor. Hollandalı belgesel film yönetmeni Mercedes Stalenhoef, ilk kez Amsterdam'da babasının restoranında dinlerken hayran kaldığı ve müzik kariyerini yakından takip ettiği Karsu Dönmez’in, hayatını belgesel film yapıyor.
 
DAVET EDİLİRSEM, TABİİ Kİ GELİRİM
Karsu Dönmez, Milliyet'e konuştu. Çok sevdiği İstanbul'da bir kez daha bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Dönmez, Türkiye'ye konserler için daha önce iki kez geldiğini, bu seferki gelişinin ise Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş'ın İngiltere'deki TED Global Kongreleri sırasındaki konserde performanslarını çok beğenerek davet etmeleri nedeniyle olduğunu kaydetti. Türkiye'de daha çok sahne almayı istediğini kaydeden Dönmez, "Ama aktif bir şekilde henüz konser planlamadım. Davet edilirsem tabii ki gelirim. Ama 2012 senesinde Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400 senelik kutlamaları çerçevesinde karşılıklı konser görüşmeleri devam ediyor. O çerçevede kesin Türkiye’ye geleceğim" diye konuştu. Bu arada Dönmez, kendisine gelen bir dünya turu teklifini de değerlendirme aşamasında.

 


Geri Dön