30 / 04 / 2024

Varyap Meridian'da 1.880 TL peşinatla!

Varyap Meridian'da 1.880 TL peşinatla!

Varyap Varlıbaşlar Yapı, TOKİ ve Emlak GYO ortaklığı ile Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian projesinde yüzde 1 peşinat ile satışlara başladı. Değeri 188 bin TL ile 800 bin lira arasında değişen konutlara 120 aya kadar vade yapılıyor



İlk etapta tanıtım için satışa çıkartılan 350 konutun yüzde 80'i satılırken, eylül ayında ise 450 konut ve ardından iş merkezleri satışa sunulacak. Varyap Meridian'da 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan bin 500 konutluk projenin toplam değeri 1 milyar 200 milyon dolar. Varyap Varlıbaşlar Yapı'nın CEO'su Erdinç Varlıbaş, Ataşehir'de inşa edilen projenin uluslararası arenada da adını duyurmayı başardığını söyledi. Merkezi Londra'da bulunan ve 'Gayrimenkulün Oscarları' olarak tanımlanan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Varyap Meridian'ın, Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projesi ve en iyi yüksek bina kategorilerinde ödüle layık görüldüğünü açıklayan Varlıbaş, "Londra'da 16 Ekim'de düzenlenecek ve dünyanın önde gelen inşaat ve gayrimenkul firmalarını bir araya getirecek bir törenle ödülümüzü alacağız." dedi. 2008'de yarışmaya 97 ülkeden 4 binden fazla projenin katıldığını ifade eden Varlıbaş, yarışmaya Avrupa, Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ve Ortadoğu olmak üzere 5 bölgeden projelerin katılabildiğini aktardı.
Zaman

Varyap Meridian, Avrupa'dan çifte oscar kazandı

Varyap Meridian'da 188 bin TL'ye!

Varyap Meridian'e yoğun ilgi!

Varyap Meridian'da 155 bin TL'ye! Ön satışlar başladı! 

0216 574 30 00

www.varyap.com.tr

[email protected] 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ödüllü proje Meridian'da yüzde 1 peşinatla daire!

Varyap İnşaat'ın  TOKİ  ile birlikte Ataşehir'de başlattığı ve Türkiye'nin alanında standartları belirleyen LEED sertifikasına sahip ilk 'yeşil' projesi olan Varyap Meridian, merkezi Londra'da bulunan ve gayrimenkulün oscarları olarak tanımlanan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında 'Avrupa ve Afrika bölgesinin en iyi gayrimenkul projesi' ve `En iyi yüksek bina' kategorilerinde ödüle layık görüldü. Londra'da 16 Ekim'de düzenlenecek törenle ödül alacaklarını söyleyen Varyap İnşaat CEO'su Erdinç Varlıbaş, yarışmaya 5 bölgede 97 ülkeden 4 binden fazla projenin katıldığını açıkladı.

350 konutun % 80'i satıldı

Projenin teslim edileceği 2011 yılında yüzde 100 prim vadettiğini aktaran Varlıbaş, projede değeri 188 bin TL ile 800 bin TL arasında değişen konutların yüzde 1 nakit, kalanı 120 aya kadar vadelerle satışa çıktığını belirtti. İnşasına yeni başlanan projenin tanıtımı için satışa çıkartılan 350 konutun yüzde 80'inin satıldığına dikkat çeken Varlıbaş, Eylül'de başlayacak asıl satışla 450 konutun satışa sunulacağını aktardı. Eylül sonundan itibaren buradaki konut fiyatlarında yüzde 15'lik artış olacağını söyleyen Varlıbaş, "Yüzde 0.99 olarak uygulanan faiz oranı da gözden geçirilecek" dedi.
Vatan

Varyap, 'Meridian'de yüzde 1 peşinatla daire satıyor

Varyap İnşaat'ın TOKİ ve Emlak Konut ortaklığıyla Ataşehir'in son büyük arsasında inşa ettiği Varyap Meridian, yüzde 1 peşinatla konut satıyor. `Yeşil bina' konseptiyle Türkiye'de ilk kez konutta, binaların çevreye karşı duyarlılığını ölçen `LEED' sertifikası alan ve yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayan Meridian, projenin farklı konseptiyle de dünyanın en prestijli gayrimenkul yarışmasında iki kategoride ödül almaya hak kazandı. `Gayrimenkul'ün Oscarları' olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasında en iyi gayrimenkul projesi ve en iyi yüksek bina kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Yüzde 40 daha az enerji
Her yeni projelerinde sektöre bir farklılık getirdiklerini belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Meridian'in tasarımı ve çevre duyarlılığıyla Türkiye'de çığır açacak bir proje olduğunu söyledi. Projenin yurtdışından da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Varlıbaş, "97 ülkeden 4 bin proje arasından en iyi proje olarak Meridian seçildi. Gittiğimiz fuarlarda da görüyoruz ki, Avrupa'da bu tip bir proje yok" dedi. Yeşil bina konseptiyle yola çıktıklarının altını çizen Varlıbaş, binanın yüzde 40 daha az enerji tükettiğini ve bunun `Leed' sertifikasıyla onaylandığını ifade etti. Binanın enerji tasarrufu yanında kendi enerjisini de ürettiğini vurgulayan Varlıbaş, "Binaların cephesi de cam, taş karışımı kullanılarak farklı bir renkte olacak. Yabancı mimarlarımız bu tasarımın mimarlık literatürüne geçeceğini söylüyorlar" diye konuştu.

250 milyon dolarlık proje
Ataşehir'in konutta çok ilgi gören bir bölge olduğunu ve buranın son arsasını aldıklarını hatırlatan Erdinç Varlıbaş, şöyle devam etti: "Projenin yatırım tutarı 250 milyon dolar. Arsayla birlikte ise 600 milyon doları buluyor. Proje, 1.500 konut, 550 yataklı 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Projenin orta kısmında oluşturulacak meydanda da 100 mağazalık bir açık alışveriş merkezi yapılacak. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı projenin yüzde 90'ı yeşil alandan, sadece 13 bin metrekarelik alanı binalardan oluşacak. Apartmanların girişi bir otel lobisinden farksız olacak. Ayrıca otoparkların yanısıra, yeşil konsepti destekleyen 1.500 adetlik bir de bisiklet park alanı olacak. Türkiye'nin ilk ve tek lüks yeşil karma projesi olan Meridian'de yaşam 2011'de başlayacak."
Şimdi alınan dairelerin iki yıl içinde yüzde 100 prim yapacağını da iddia eden Varlıbaş, "Dairelerden yüzde 1 peşinat alıyoruz. Kalanının yüzde 75'i banka kredisi, yüzde 24'ü de ertelemeli ödemeli. Yani büyük kolaylık sunuyoruz" dedi.

İki ayda 300 daire satıldı
Erdinç Varlıbaş, daha lansmana çıkmadan iki ayda yaklaşık 300 daire satıldığını vurguladı. Dairelerin fiyatlarının 1+1'lerde 188 bin TL'den başlayarak, 4+1'lerde 800 bin TL'ye kadar çıktığını ifade etti.  En fazla küçük tip dairelere talep olduğunu anlatan Varlıbaş, uygun fiyatla satışa çıktıklarını ve 10-15 daire birden alan müşterileri bile olduğunu kaydetti.

Fiyatlar yüzde 15 artacak 
Varlıbaş eylülde lansmanla birlikte 450 konutluk ikinci parseli de satışa çıkaracaklarını belirterek, "Fiyatlarımız yüzde 15 artacak. Bunu duyurduğumuz için satışlar hızlı gelişti. Yılsonuna kadar 500 konut daha satmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Varlıbaş, satış hasılatının yüzde 44'ünü Emlak Konut'un, yüzde 56'sını Varyap'ın alacağını da anlattı.
Radikal


Geri Dön