15 / 05 / 2024

Varyap Meridiande metrekare fiyatı 10 bin TL'ye çıkacak!

Varyap Meridiande metrekare fiyatı 10 bin TL'ye çıkacak!

Varyapın Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle Batı Ataşehirde inşa ettiği ve dünyanın en iyi mimari projesi ödülüne sahip Varyap Meridiandeki toplam 1500 konutun yüzde 70i satılırken, satılan dairelerin yüzde 7sini yabancılar aldı



Varyap CEOsu Erdinç Varlıbaş, yabancılara mülk satışını kolaylaştıracak yasanın çıkmasıyla, konut satışlarında önemli bir artış olacağını belirterek, Hem Türk yatırımcıları hem de yabancıları kapsayan bir iletişim planıyla çalışacağız. Yurtdışında da satış kanallarını oluşturuyoruz. Anlaşmalı olduğumuz firmalar aracılığıyla Londrada, Moskovada ve Dubaide satış kanalları açtık dedi.

35 milyon lira yabancıdan

Varyap Meridiande toplam 1 milyar lira satış hasılatı beklediklerini ve şu ana kadar 500 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini belirten Varlıbaş, şöyle konuştu: Toplam 1500 konuttan oluşan projenin şimdiye kadar 1070 adedi satıldı. Satışların yüzde 70e yakın bölümü tamamlanırken, bu satışlar içinde yabancılara satılan bölüm ise yüzde 7lik payıyla 35 milyon liralık bir toplama ulaştı. Varyap Meridian projesine de özellikle Rusyadan ve Ortadoğudan büyük bir talep var. Asya ve Doğu Asya ülkelerinden de artan bir talep ile karşı karşıyayız. 20ye yakın ülkeden talep gördük. Bizi şaşırtan ülkeler ise Avustralya, Güney Kore, Çin oldu.

15 bin lirayı görecek

Varlıbaş, satışa çıktıkları Nisan 2009da metrekare fiyatı 3 bin lira olduğunu hatırlatarak, Bugün bu rakam yüzde 140-150lik prim artışıyla 7 bin TLye çıktı. 2011 bitmeden metrekare fiyatını 10 bin liraya yükseltmeyi hedefliyoruz. Doğal fiyat artışları ve İstanbul Finans Merkezinin de devreye girmesiyle metrekare fiyatının 15 bin TLye kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz. Şu anda Finans Merkezindeki bitmeye en yakın tek projeyiz. İlk etabımızı teslim edeceğiz ve oturum başlayacak. Bu da bizim avantajımız olacak diye konuştu. Varlıbaş, düşük peşinat, düşük faiz oranı, ödenebilir vade temeline oturan Varyap Ödeme Sistemi ile yüzde sıfırdan başlayan ve peşinata göre belirlenen 0.44, 0.66, 0.77 ve 0.90 faiz oranlarıyla 30 aya kadar vade uygulayacaklarını da ifade etti.
Hürriyet


Geri Dön