02 / 05 / 2024

'Vatandaşa 390 bin konut borcumuz var' diyen Bakan Özhaseki 2024 sonunda teslim edilecek konut sayısını açıkladı!

'Vatandaşa 390 bin konut borcumuz var' diyen Bakan Özhaseki 2024 sonunda teslim edilecek konut sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki konutlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha teslim edileceğini belirtti.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde toplam 307 bin konutun hazırlandığını dile getirerek, 110 bin kişilik bir işçi ordusu olduğunu ve 950 küsur şantiyede üretmeye devam ettiklerini söyledi. Bakan Özhaseki açıklamasında ayrıca sene sonuna kadar en az 200 bin konutun daha tamamlanacağını belirtti. 

İşte Mehmet Özhaseki'nin konu ile ilgili o açıklamaları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir programda sanayici ve iş insanlarıyla buluştu.

Burada önemli açıklamalar yapan Bakan Mehmet Özhaseki, birçok kurum ve kuruluşun önceliğinin karbon ayak izi olduğunu dile getirdi.

 Vatandaşa 390 bin konut borcumuz var diyen Bakan Özhaseki 2024 sonunda teslim edilecek konut sayısını açıkladı!

Açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da bu konuda çok büyük çalışmalar yaptığına değinen Özhaseki, küresel ısınmanın dünyanın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Bazıları bunun bir manipülasyon olduğunu öne sürse de biz bunu bizzat yaşıyoruz. Yaşamış olduğumuz ülkede yağışlar giderek azalıyor. Eski karlar da yağışlar da yok. Yer altından çekmiş olduğumuz suyun seviyesi daha da aşağıya iniyor. Demek ki bir şeyler yaşanıyor. Bilim insanları dünyanın ısısının son 100 senede 1,1 derece arttığını belirtiyor. Söz konusu bu artış bizim de içerisinde yer aldığımız Akdeniz havzasında 1,5 derece şeklinde değerlendiriliyor. Bu artış 2 dereceyi bulursa bir kriz başlayacak" dedi.

SENE SONUNA KADAR 200 BİN KONUT MÜJDESİ

Yaptığı açıklamalarda deprem bölgesindeki konut çalışmaları ile ilgili olarak da önemli açıklamalar yapan Bakan Özhaseki, devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin konutlarına kavuşması için çalıştığını dile getirdi. Açıklamasında deprem bölgesinde toplamda 950 şantiyede çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü kaydeden Bakan Özhaseki, "En son AFAD'ın bize bildirmiş olduğu resmi rakamlara göre 390 bin konut borcumuz var. 307 bin tanesinin işlemleri başladı. Ya ihale sürecinde, ya ihalesi gerçekleştirildi, ya kaba inşaatı tamamlandı ya tamamlanma aşamasına geldi. 46 bin konutu sahiplerine teslim etti. Mart ayının sonuna kadar bu sayı 75 bine ulaşacak. Bu yılın Mayıs ayıyla beraber de her ay 10 bin, 15 bin konut dağıtmayı sürdüreceğiz. Sene sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız. Ondan sonraki senenin ortasına kadar da başlamış olduğumuz 300 binden fazla konutun vatandaşlara teslim edeceğiz."


Geri Dön