11 / 05 / 2024

Vatandaşa bir darbe de taksicilerden! Yüzde 50 zam istediler

Vatandaşa bir darbe de taksicilerden! Yüzde 50 zam istediler

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yönelmekte. Bekleme, açılış ve kilometre ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep etmekteyiz" diye konuştu.



"YARIM SAAT, BİR SAAT KULLANIYORSUN BAZEN 50 LİRA YAZMIYOR"
Taksi ücret tarifesini düşük bulduğunu ifade eden taksi şoförü Emrah Kınay ise, "Geçen Marmaray'a bindim 16 lira olmuş, otobüse biniyorsun 7-8 lira, taksiye binersin daha iyi. Yarım saat, bir saat kullanıyorsun bazen 50 lira yazmıyor. Açılışı 9 lira 80 kuruş. Ben olsam ben de taksi kullanırım, Başkan Eyüp Aksu'ya katılıyorum. Gerekeni söylemiş, doğruyu söylemiş" diye konuştu.

"TAKSİLERDE FİYATLAR GEREĞİNDEN PAHALI TÜRK YOLCUNUN TAKSİYE BİNEBİLMESİ LAZIM"
Taksi fiyatlarının yerli yolcu için yüksek bulduğunu söyleyen taksi şoförü Volkan Çalışkan, "Fiyatlar şu an bana kalırsa taksilerde gereğinden fazla pahalı. Fiyatlar düşürülmeli, Türk yolcular binemiyor, yabancı yolcular binebiliyor. Yolcu seçen taksiciler de çok, mesafe beğenmiyorlar, gitmek istemiyorlar. Yıl sonundan sonra ocak ayında tarifeye zaten bir daha zam gelecek. Az önce bir yolcum belirli bir mesafe geldi ve 150 TL ödedi, bundan birkaç ay sonra bir dahaki sene belki de 200-250 TL'ye gelecek. Bu taksiciler için iyi bir şey değil, Türk yolcunun da bu taksiye binebilmesi lazım. Her şeyin fiyatı düşmeli, taksimetrenin de öyle. Taksiler sadece yabancılara özel olmamalı, ben ileriden yolcu alsam ve o yabancı olsa düşünmeden taksiye binebiliyor. Türk yolcu ise taksiye binerken düşünüyor" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön