11 / 05 / 2024

Vatandaşa bir darbe de taksicilerden! Yüzde 50 zam istediler

Vatandaşa bir darbe de taksicilerden! Yüzde 50 zam istediler

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yönelmekte. Bekleme, açılış ve kilometre ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep etmekteyiz" diye konuştu.



 "FİYATLARLA ALAKASI YOK"
Eminönü'nde esnaf olduğunu ve çoğu zaman toplu taşıma yerine taksi kullandığını belirten Miraç Bıyıklı ise, "Taksiye ihtiyacı olanlar, acele işi olanlar biniyor. Taksi bulamıyoruz, taksi sayısı eksik. Benim iş yerim var Eminönü Tahtakale'de, burada esnafım. Bu noktada 30-40 dakika taksi beklediğimiz oluyor. Fiyatlarla alakası yok, kendini uyanık sanan taksi şoförleri var, özellikle Arap müşterilerin peşindeler, kimi zaman da boşlar ve müşteri almıyorlar. Dürüst taksiciler de var onlar ise ekmeğinin peşinde" ifadelerini kullandı.

"TAKSİ FİYATLARI UCUZSA NEDEN SAYISINI ÇOĞALTMIYORLAR?"
Toplu taşımada yoğunluk görmediğini söyleyen yolcu Şemsettin Öztürk de , "Metrobüste de, otobüste de, tramvayda da yer bulabiliyoruz. Mesela birazdan gelen otobüs boş gelecek, iş saatlerinde yoğunluk olabilir. Taksi fiyatları ucuzsa neden sayısını çoğaltmıyorlar? Fiyatlarla alakalı değil, ucuz olduğunu da sanmıyorum. Normal, taksiciyi de zarar ettirmeyen, ekonomisini kaldıran, kimseyi üzmeyen bir şekilde. Toplu taşıma da sürekli artan nüfustan dolayı yoğun olabilir, fakat iş çıkış saatlerinde yoğun oluyor. O saatlere de fazla sefer koysalar, bu kez o otobüsler öğlen saatlerinde iş yapamayacak" dedi. DHA


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön