Ekonomi

Vatandaşa bir şok daha! Sebze fiyatları düştü mü? Güncel sebze fiyatları!

Sebze fiyatlarının düşüp düşmediği vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte güncel sebze fiyatları!Enflasyon pazardaki sebzeleri de vurdu

Sebze fiyatları son dönemde bir hayli artış gösterdi. Enflasyon pazardaki sebzeleri de vurdu. Uzun zamandır beklenen haber geldi. Artan gıda fiyatları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İşte vatandaşların sürekli sorduğu sebze fiyatları düştü mü, sebze fiyatları ne zaman düşecek? Sorularının detaylı cevapları…

SEBZE FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Son zamanlarda yükselen enflasyon sebebiyle artan gıda fiyatlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yerli üreticilerin mahsullerini tezgâhlara indirdi. Bu nedenle sebze fiyatları düşüşe geçti. Yerli üreticilerin ürünleri Pazar tezgâhlarına indi. Ürünler bollaştıkça fiyatlar aşağı yöne doğru çekilmeye başlandı.  Üreticiler, bu düşüşün 1 ay kadar süreceğini, daha sonra yeniden yükseleceğini dile getirdi. Çiftçinin masrafları azaltılmadığı müddetçe ürünlerin fiyatlarının daha çok artacağı belirtildi.

Sinop Kapalı Pazaryeri esnaflarından biri olan Oğuzhan Yıldırım, “Bafra, Çarşamba, Amasya çiftçilerinin yerli ürünleri gelmeye başladığı için düşüşler var. Bu yerli biber, patlıcan, domates gibi ürünlerde daha düşüş yaşanacak, 7 ile 8 TL arasında düşebilir. Ancak bu kısa bir süreç, 1 aylık bir sürede düşecek. Sonra tekrar bu rakamlar 20-25 bantlarını görür sebze ve meyvede” dedi. Fiyatların tekrar yükselmemesi için çiftçinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Çiftçinin buna ihtiyacı bulunmaktadır. En büyük fiyat düşürmeleri gerekenlerden birisi de gübredir. Biz birçok şeyi ihraç eden insanlarız. Tohumculuk bitti Türkiye’de, belli kısımlar yapıyor bazı şehirlerde yapılıyor, onun dışında artık kalmadı. İhracattan dolayı bu rakamlara bu ülkenin dayanma gücü yok” ifadelerini kullandı.

Pazar esnaflarından Samet Esen, “Patatesi geçen hafta 12,5 TL’ye sattık, bu hafta 10 TL diyoruz. Ama yine zam gelecek, Perşembe günü yine aynı fiyata çıkabilir. Şimdi ise bir tek yerden mal geliyor. Afyon, Amasya bu da Türkiye’nin ihtiyacını karşılamıyor, ufak ihracat oluyor onun için fiyatlar bu kadar yüksek” şeklinde konuştu. İstanbul’dan memleketine döndüğünü dile getiren Bülent Keskin, “İstanbul’a göre burası daha cüzi, daha uygun. Üretim konusunda burası daha yüksek, İstanbul’dan gelme sebebimiz hayat pahalılığından dolayı. Orada çok yüksek olduğu için buraya gelmekte bulduk çareyi. Tanıdıklarımız memleketlerine dönüş yapmaya başladılar” dedi.

Akaryakıt fiyatlarında güncel rakamlar! Benzine indirim mi geldi? 19 Temmuz benzin fiyatları!

Analistler altının 5 ay sonraki halini açıkladı! İşte detaylar!

Yapı Kredi emekli promosyonu ne kadar? Yapı Kredi promosyon kaç yılda bir yapılır?