09 / 05 / 2024

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.



Karar'da yer alan habere göre; yatırım yapmak isteyen vatandaşlar farklı enstrümanlara yöneldikçe karşımıza dolar, altın, konut ve daha niceleri çıkıyor. Vatandaşlar genellikle altın ya da konuta yatırım yaparken, nisan ayında satış rekoru kıran yatırım aracı otomobil oldu. Araba satışları, fiyatların artması korkusuyla şimdiye kadarki en yüksek rakamlarına ulaşırken patlıyor. Emlak satışından önce gelen araba alımı bile sektör için altın çağını yaşıyor. Bu nedenle araç yine tuzağa düşüyor. İşte Nisan ayı rekor yatırım araçları...

NİSAN AYI OTOMOBİL AYI OLDU!

Nisan ayında emlak satışları yerini otomobillere bıraktı. Otomobil satışları tarihi rekorlar kırarken, bu yılki satışların bir önceki yıla göre yüzde 62,7 arttığı görülüyor. Bu çerçevede tarihte en çok otomobil satışının gerçekleştiği ay Nisan oldu. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamalarda, bunun seçim sonrası fiyat artışları korkusundan kaynaklandığı ileri sürüldü. Uzmanlar, satış rekorunun gelecekte daha da artacağını söylüyor.

1 MİLYON SATIŞ YAPILACAK!

Otomotiv Araştırma Şirketi genel müdürü Hüsamettin Yalçın, 2023 yılının ilk dört ayında otomobil satışlarının arttığını söyledi. Sıfır otomobillere göre toplam satışların 333 bin adede yükseldiğini söyleyen Yalçın, insanların enflasyonist ortamda paralarının değerini korumak için otomobile yatırım yaptığını vurguladı.

Hüsamettin Yalçın, 2023 yılında yaklaşık 1 milyon yeni araç satmayı beklediklerini vurguladı. Gösteri haberlerinin yorumuna göre otomobil satışları emlak satışlarını bile geçti. Uzmanlar, araba satın almanın artık daha kolay olduğunu söylüyor.

Samsung Galaxy A52 indirimli fiyat etiketi ile Carrefoursa'da! Bu fırsatı kaçıran çok üzülür!
Xiaomi Redmi Note 11 Pro ve Xiaomi Mi 11T Pro indirimle A101'de! Şimdi Aldın aldın!
Üretimi durdurularak satıştan kalkan iPhone 11'de sevindiren müjde! iPhone 11 Teknosa'da!

Geri Dön