17 / 05 / 2024

Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak?

Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak?

Seçime bir hafta kala Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 'vatandaşlık maaşı' için Bakan Derya Yanık açıklamalar yaptı. Peki, Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak? İşte detaylar...



AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan vatandaşlık maaşına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar" Vatandaşlık maaşı başvuruları ne zaman başlayacak? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak? Vatandaşlık maaşı başvuruları ne zaman başlayacak? Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? sorularına yanıt ararken Bakandan soruları netleştirecek açıklama geldi.

Bakan Yanık aynı aileden birkaç kişinin vatandaşlık maaşı alabileceğini ifade ederken öncesinde kapsamlı bir araştırma ile gelir tespiti yapacaklarını belirtti.

 Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak?

VATANDAŞLIK MAAŞINDAN KİMLER FAYDALANACAK? 

Katıldığı CNN Türk yayınında söz konusu duruma dair değerlendirmeler yapan Derya Yanık, 28 kurum ve kuruluşun verilerinin bu doğrudan entegrasyonunun sağlandığını ifade ederek, "Sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaatta bulunduldu zaman geliri tespit etmek için bir sistemin olduğunu belirtti.

Bakan Yanık, farklı durumların tespitini yapabilmesi için hanelere ziyaretler gerçekleştirileceğini ve teknik olarak da vatandaşın gelir düzeyini tespit ettikleri bir süreç bulunduğuna dikkat çekti.

Aynı aileden bir ya da birkaç kişinin de vatandaşlık maaşından faydalanamayabileceğini aktaran Yanık, "Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizler için tek bir ölçü vardır o da milletimizin ihtiyacıdır." dedi.

'Bizler söylüyoruz onlar yapıyor' lafına gülündüğüne vurgu yapan Bakan Yanık "Şimdiye dek kimsenin dönüp bakmadığı başlıklarda AK Parti iktidarlarının yaptıkları ortada. Dolayısıyla 'Biz söylüyoruz onlar yapıyor' sözü haksızlık olur" şeklinde konuştu.

Vatandaşlık maaşına yönelik detayların seçim sonrası netleşmesi öngörülüyor.

Kızılay KPSS şartsız personel alıyor! 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Emlak kralı çıkan İbrahim Tatlıses'in mal varlığı şaşkına çevirdi!

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücrete ara zam gelecek mi? Uzman isim tek tek açıkladı!


Geri Dön