28 / 04 / 2024

Vatel İstanbul nitelikli turizm personeli yetiştiriyor!

Vatel İstanbul nitelikli turizm personeli yetiştiriyor!

Vatel 'in Türkiye'deki ilk kampusu olan Vatel İstanbul, aynı zamanda bölge okulu olarak hizmet veriyor. Vatel Okulları'ndan Sorumlu Direktör Julien Liscouet, "Ortadoğu'da yükselen bir Türkiye algısı var...



Dünya pazarında hızla büyüyen ve şık tesisleriyle adından söz ettiren Türkiye'de turizm sektörünün en büyük sorunlarından biri nitelikli personel. Sektör oyuncularının sıkça dile getirdiği sorunun çözümü için Fransa'nın efsanevi turizm okulu Vatel aday oldu. 34 yıllık geçmişe sahip turizm yöneticiliği okulunu Türkiye'ye getiren Ali Doğan Çamak, bu alanda iddialı olduklarını söyledi. Çamak, "2023'te 50 milyon turist hedefine kilitlenen Türkiye, buna doğru hızla ve emin adımlarla ileriyor. Fakat bunu hem sürdürebilir kılmak hem de daha ileriye taşımak için en doğru hizmetin sunulması gerekiyor. Amacımız bunu en iyi şekilde öğretmek" dedi. Vatel'in bir iş okulu olarak eğitim verdiğini belirten Çamak, sektöre orta ve üst düzey yönetici yetiştirdiklerini ifade etti. Çamak, "Lise diploması olan öğrencileri kurum içinde yaptığımız sınavlarla işe alıyor ve üç yıl eğitim veriyoruz. Ayrıca Vatel Türkiye olarak üniversite mezunu olan ve otelcilik alanında kariyer yapmak isteyenlere yönelik bir yıllık master programı oluşturduk" diye konuştu. Vatel'in 21 ülke, 29 kampusta 7 bin öğrenciye eğitim verdiğini vurgulayan Çamak, dünyanın her yerindeki otellerde staj ve iş imkânı sunduklarını dile getirdi. 


SEKTÖRE THY MODELİ 

Vatel Kurucu Başkanı Alain Sebban da, okulun dünyada 25 binden fazla mezunu olduğunu söyledi. Sebban, "Öğrencilerimiz ortalama 5 sene içinde yönetici oluyor. Mezunlarımızın yüzde 60'tan fazlası dünyanın çeşitli ülkelerindeki otellerde orta ve üst düzey yöneticilik yapıyor" dedi. Türkiye'nin çok büyük bir turizm ülkesi olduğunu aktaran Sebban, turizmde fark yaratılabilmesi için şu tavsiyelerde bulundu: "Türkiye'nin Akdeniz çanağında fark yaratması ancak hizmet kalitesini yükseltmesiyle mümkün. Bunu THY başardı. Aynı hizmetin turizmde de uygulanması gerekli." 


TÜRKİYE BÖLGE ÜLKESİ OLACAK

Vatel 'in Türkiye'deki ilk kampusu olan Vatel İstanbul, aynı zamanda bölge okulu olarak hizmet veriyor. Vatel Okulları'ndan Sorumlu Direktör Julien Liscouet, "Ortadoğu'da yükselen bir Türkiye algısı var. Ayrıca Rusya ve çevre ülkelerle de güçlü bir ilişkiye sahip. Bu nedenle Türkiye bizim için bölge ülkesi" dedi. Ortadoğu'da turizm pazarının hızla büyüdüğünü belirten Liscouet, Türkiye'nin bu pazarda aktif rol aldığını kaydetti.


Betül Alakent/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön