29 / 04 / 2024

Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Tofaş'ın meşhur kuş serisinin en çok satan modeli olan Şahin'in yeniden üretilecek olan 2023 modeliyle ilgili son dakika gelişmesi ortaya çıktı. İşte Tofaş Şahin 2023 Türkiye detayları…



Bir döneme damgasını vurmuş ve efsane olmuş otomobiller arasında yer alan hatta günümüzde dahi meraklıları olan Tofaş Şahin'in, Türkiye haricinde Mısır ve Etiyopya gibi farklı ülkelerde de üretimi olmuştu. Hatta Türkiye’de özellikle Anadolu'da görmeye devam ettiğimiz Tofaş Şahin modellerinin bire bir aynı olarak üretildikleri son ülke de Etiyopya olmuştu.

Etiyopya’da yeniden üretildi!

Otomobil sektöründe  yaşanan stok sorunları sebebiyle Etiyopya yıllardır rafta tuttuğu Tofaş Şahin üretimini bir kez daha gündeme aldı. Ve uzun bir aradan sonra Tofaş Şahin, Holland Docc ismi ile yeniden üretildi ve ardından satışa sunuldu. Etiyopya’da üretilen 2023 model Tofaş Şahin'ler ile Türkiye'de en son üretilen 2002 model Şahinler'in birebir aynı olduğu dikkatlerden kaçmadı. Yani motorundan tutun da kaportasına kadar her şey birebir aynıydı. Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Şahin'in ardından Doğan'da üretiliyor!

Etiyopya, Holland Docc’a gelen yoğun talebin ardından otomobilin bir de sport versiyonu için hazırlıklara başlandı. Türkiye'de Doğan görünümlü Tofaş Şahin söylemi Etiyopya'da da gündeme geldi. Ve her ne kadar dış görünüm olarak neredeyse aynı olsalar bile Doğan ile Şahin arasında ufak farklılıklar vardı.  Holland Docc ile Holland Docc Sport arasındaki farklılıklar da bunlarla aynı. Yani Etiyopya'da Türkiye’de Doğan ismiyle bilinen model Holland Docc Sport yani Tofaş Şahin Spor adıyla ile üretmeye başladı.


Geri Dön