29 / 04 / 2024

Vefa Group Vekon markası İSO ikinci 500 arasında!

 Vefa Group Vekon markası İSO ikinci 500 arasında!

Vefa Group markası Vekon, “Vefa Prefabrike Yapılar San. Tic. A.Ş.” olan şirket adıyla, İSO tarafından hazırlanan ve her yıl düzenli olarak açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ne girdi...



Vefa Group’un büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, “Vefa Prefabrike Yapılar San. Tic. A.Ş.” olarak İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl yayınladığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer aldı. Vekon, İstanbul’dan listeye giren tek prefabrike yapı üreticisi oldu. 


Vekon markasıyla toplu konut projelerinden, enerji tesislerine, alt yapı projelerinden sosyal tesislere kadar pek çok önemli inşaat faaliyetinin başlangıcında yer aldıklarını söyleyen Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Vekon’un geçtiğimiz yıl yakaladığı seviyenin son beş yılda yaptıkları atılımların bir sonucu olduğunu ifade etti. 2012 yılının başında, prefabrike yapı çözümleri sunan markaları Vefa Prefabrike Yapılar’ın adını yenilediklerini, markanın yoluna Vekon olarak devam ettiğini hatırlatan Turan Koçyiğit, Vekon’un eskisine göre daha yenilikçi bir marka olduğunu kaydetti. Bunun ilk adımını Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile attıklarını ifade eden Koçyiğit, özellikle afetlerden sonra geçici yaşam alanlarının çok kısa sürede kurulabilmesini sağlayan Süper Pratik Yaşam Üniteleri’nin belirledikleri hedeflere ulaşmada büyük katkısı olduğunu kaydetti. Vekon’un büyümesini her yıl düzenli olarak sürdürdüğünü söyleyen Koçyiğit, geçtiğimiz yıla göre çok daha yukarılara taşıdıkları 2012 yılı ciro hedefinin yaklaşık yüzde 55’ini yılın ilk yarısında gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Koçyiğit, “Vekon, sadece 2012 yılının ilk altı ayında, yurtiçinde 59 farklı şehirde, yurtdışında ise 25 farklı ülkede proje yürüterek ihracat yaptığı ülkelerin sayısını 50’nin üzerine çıkardı” dedi.


 Vefa Group Vekon markası İSO ikinci 500 arasında!


Prefabrike yapı sektörü Türkiye’nin hızla gelişen sanayi kolu


Prefabrike yapı sektörünün İkinci 500 listesindeki konumuna da değinen Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Koçyiğit, listeye son yıllarda daha yüksek cirolar ve artan sayıda firma ile giren sektörün hızla gelişen ve büyüyen bir sanayi kolu olarak, bugün dünyanın dört bir yanında büyük projeler üstlenen müteahhitler ve büyük inşaat firmalarının şantiyeleri ile işçi kamplarını başarıyla kurduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelerdeki prefabrike uygulamalarının önemli bir kısmını da Türkiye’deki prefabrike yapı üreticilerinin karşıladığını kaydeden Turan Koçyiğit, “Prefabrike yapı sektörü çok kısa bir süre içinde sadece Türkiye’nin ihtiyaçları için değil, çevresindeki Orta Asya, Afrika, Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve hatta Avrupa’nın taleplerini karşılayan bir üretim üssü haline geldi. Sektör ayrıca Güney Amerika’ya kadar çözümlerini ulaştırmayı başardı” diye konuştu.




Geri Dön