Genel

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!Bir yakınını veyahut anne veya babasını kaybeden kişiler de bu soruları sormaktadır

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir, Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları öğrenilebilir mi? soruları sık sık sorulmaktadır. Bir yakınını veyahut anne veya babasını kaybeden kişiler de bu soruları sormaktadır.

Peki “Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?” İşte merak edilen soruların yanıtları…

VEFAT EDEN KİŞİNİN TAPUDAKİ TAŞINMAZLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? sorusu ve bu soruya benzer diğer soruların yanıtları kolaylıkla bulunabilir. Ölen kişinin mal varlığını öğrenmek için bazı kurumlara bakılabilir. İşte onlar;

İlk önce bankalara bakılabilir. Eğer ölen kişi tüm mal varlığını bankada bulunuyorsa yani orada muhafaza etmişse ve siz bu bankaların hangileri olduğu bilinmiyorsa, gerekli belgeleri toplayarak bankalara müracaat edilebilir.

Daha sonra da vefat eden kişinin mal varlığının bulunduğu bankalara tek tek başvuru yapmak yerine bu kurumlara gerekli belgelerle başvuru yaparak taşınır/taşınmaz mal fark etmeksizin size miras kalan tüm mal varlıklarını tek seferde öğrenebilirsiniz.

Yukarıda saydığımız kurumlara başvuruda bulunurken bazı evraklar istenmektedir. Onlar da şu şekilde sıralanabilir;

Bu belge hastane tarafından düzenlenerek kaza ya da hastalık sebebi ile vefat eden kişilerin birinci dereceden yakınlarına bu ölüm belgesi verilir. Ancak, kişi evde ya da hastane dışında bir yerde vefat etmiş ise mutlaka bir hastaneye, doktora götürülmelidir. Çünkü ölüm belgesi yalnızca doktorlar tarafından düzenlenir ve verilir.

Bu belge miras talep eden kişinin adına olmalıdır. Nüfus kayıt örneği tüm nüfus müdürlüklerinden alınmaktadır.

Bu belge durumunuza uygun olarak doldurulmalı ve imzalanarak ilgili kurumlara verilir. Tüm bunların yanı sıra e-devlet üzerinden de mal varlığı araştırması yapılabilir. Bunun için “Veraset İlamı Sorgulama” hizmeti üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama için T.C. kimlik No istenir ve bunlar yeterlidir.

Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar geçerlidir?

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?