01 / 05 / 2024

Vekaleten yapı kayıt belgesi alınabilir mi?

Vekaleten yapı kayıt belgesi alınabilir mi?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı, ruhsatsız ve ruhsatına aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, vekaleten yapı kayıt belgesi alınabilir mi?



İmar barışı kapsamında ruhsatsız ve ruhsatına aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılara abonelik bağlanabiliyor, talep edilmesi halinde kat mülkiyeti tesis edilebiliyor, varsa para cezaları ve yıkım kararlarından vazgeçiliyor.

Yapı kayıt belgesi için e-devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Başvuru yapılabilmesi için e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması ve tüm bilgilerin eksiksiz, doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. 

Yapı kayıt belgesini kimler alabilir? 

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Vekaleten yapı kayıt belgesi alınabilir mi?

Vekaleten yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Belge yapıya veriliyor. Vekil kendi e-devlet şifresiyle alabiliyor. Ancak daha sonra meydana gelebilecek sorunlar için aralarında vekalet sözleşmesi imzalayabiliyor.

 

İmar barışı uygulamasında merak edilen 17 soru!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön