Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?
Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl
Vekaletin sona erme nedenleri 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Madde 513’e göre düzenlenmiştir. Aynı zamanda vekalet taraflardan birinin vekaleti sona erdirmek istemesiyle da sonlanabilir. İşte, vekaletin sona erme sebepleri ve vekaletten azil işlemleri için yapılması gerekenler…
VEKALETİN SONA ERME NEDENLERİ NELERDİR?
Vekaletin bir tarafından vekaleti sona erdirmesi gibi sebeplerden sona erebileceği gibi, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Madde 513’te düzenlendiği üzere, ölüm, ehliyetin kaybedilmesi ve iflas vekaletin sona ermesine neden olan sebeplerdir.
Vekalet verenin veya vekilin ölümü durumunda vekalet sözleşmesi kural olarak sona erer. Eğer vekalet sözleşmesinde taraflardan birinin ölümü durumunda aradaki sözleşmenin sona ermeyeceği konusu yer almışsa sözleşme sona ermez. Kimi durumlarda vekalet verenin ölmesi durumunda ölümünün ardından bazı işlemlerin yapılması konusunda tarafların anlaştığı görülmüştür.