Ekonomi

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren vergi borcu affının geniş kapsamlı olması bekleniyor. Peki pakette kimler ve hangi borçlar yer alacak?  Kapsama girenler borç yapılandırmasını nasıl yapacak?   Vergiden ceza ve prim borçlarına devlete olan çeşitli türde borçları içermesi beklenen yapılandırma paketi, 2022 yılı 31 Aralık  tarihine kadar olan bütün borçları kapsayacak

Kamuya olan farklı türden vergi ve borçların dahil edilmesi beklenen vergi borcu affı haberiyle birlikte, pek çok soru oluştu.   Vergiden ceza ve prim borçlarına devlete olan çeşitli türde borçları içermesi beklenen yapılandırma paketi, 2022 yılı 31 Aralık  tarihine kadar olan bütün borçları kapsayacak.

Gelecek hafta kabinede görüşülmesi beklenen pakette, vergi, sigorta primi borçlarının yanı sıra adli ve idari cezalar da kapsam içinde yer alacak.

Belediyelere olan ev vergisi gibi borçların, su ve öğrenim kredisi borçlarının yer alması beklenen pakette, şirketlere matrah artırımı ile kasa ve stok affı olanağı bulunacak.

 Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?