19 / 05 / 2024

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...



SEBZE VE MEYVE FİYATLARINA MAZOT DARBESİ

Başkan Tavşan, yaş sebze ve meyve fiyatlarında temel belirleyici olan faktörün tarımsal üretim olduğunu, sahadan aldıkları bilgilere göre 2023’te rekoltede ciddi bir problem olmadığını ve bu nedenle üretimi artacak ürünlerde fiyatların da gevşeyeceğini vurguladı.

Fakat akaryakıttan alınan ÖTV’deki sert zammın ardından benzin ve motorinin litre fiyatı 6-7 TL bandında yükselmişti.

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

Tavşan, bir litre mazotun şehirlere göre farklılaşmakla beraber 33 lirayı aşmasının yalnızca nakliye giderlerini değil, aynı zamanda tarımsal üretimin tüm adımlarında maliyetlerde sert artışa sebep olacağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Mazot yalnızca bizim nakliye giderlerimizi değil, tarımsal üretimin her safhasında adım aım kullanılıyor. Bu nedenle, maliyetlere ciddi etkisi olacak bu durum kaçınılmaz olarak sebze ve meyve fiyatlarını da yükseltecek.”

“Domates 3 liradan 5 liraya çıkacak diyemem. Fakat fiyatların yükselmemesi gibi bir ihtimal hiçbir şekilde yok. Akaryakıttan alınan ÖTV’deki zammın motorinin pompa fiyatını yüzde 20 seviyesinin üzerinde arttığı için fiyatlardaki artış da yine bu seviyelerde olacaktır.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

Tüm emeklilere müjde! Resmen açıklandı! Temmuz 2023 zamlı maaş tablosu tek tek belli oldu!  

Altını olanlara beklenen müjde verildi! Peş peşe rekorlar geliyor! En net tarih açıklandı!


Geri Dön