08 / 07 / 2024

Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 49. kez düzenlendi!

Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 49. kez düzenlendi!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye'den 112 firmanın katıldığı Verona Fuarı' nın 2008 'deki küresel ekonomik krizden sonra "dip" yaptığını bildirdi...



Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye'den 112 firmanın katıldığı Verona Fuarı'nın 2008'deki küresel ekonomik krizden sonra "dip" yaptığını bildirdi.


Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 24-27 Eylül tarihlerinde 49. kez düzenlenen Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda dünyanın en büyük doğal taş üreticileri, ihracatçıları, proje yürütücüleri ve mimarların bir araya geldiğini belirtti.


Fuara katılan Türk firmalarının yüzde 90’ı ile görüştüğünü bildiren Kaya, açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"Verona Fuarı bu yıl, 2008 yılındaki küresel ekonomik kriz sonrasında dip yaptı. Tabii ki, ziyaretçiler vardı. Ancak, geçen yılların çok gerisindeydi. Bu yıl 58 ülkeden bin 500 fuar katılımcısının ve 45 ülkeden resmi ticaret heyetinin yer aldığı fuarda Türkiye katılımcı sayılarına göre Hindistan ve Almanya’nın ardından üçüncü ülke oldu. İspanya, Fransa, Çin, ABD, Brezilya Rusya ve Mısır, Türkiye’nin arkasından sıralandı.”


Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na bu yıl 49’u İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin Milli Katılım Organizasyonuyla, 63 tanesi bireysel katılım olmak üzere toplamda 112 Türk firması katıldı.


AA 


Geri Dön