09 / 05 / 2024

Vestel üçüncü çeyrekte 301 milyon lira zarar açıkladı

Vestel üçüncü çeyrekte 301 milyon lira zarar açıkladı

Vestel Elektronik mali tablolarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıkladı. Şirket üçüncü çeyrekte zarar açıklarken ilk dokuz aydaki karı ise geçen yıla göre geriledi.



KAP'a açıklanan finansal tablolara göre, şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında düşüş kaydetti. Öte yandan Vestel Elektronik, 2021 yılının üçüncü çeyrek döneminde 146 milyon 830 bin TL net kar açıklamış, yılın ilk 9 ayını ise 1 milyar 60 milyon 211 bin TL'lik toplam net kar elde etmişti.

1.2 milyon metrekarede 16 bin kişiyle üretim

Vestel Şirketler Grubu 18’i yurtdışında olmak üzere toplam 28 şirketi bünyesinde bulunduruyor. 156 ülkeye ihracat yapan Vestel elektronik ürün gamıyla sektöründe 22 yıldır ihracat listesinde ipi göğüslüyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde toplam 16 bin kişiye istihdam sağlayan Vestel, Avrupa TV pazarının ilk 2, beyaz eşya pazarının ilk 5 üreticisinden biri, Türkiye’de TV pazarında lider, beyaz eşya pazarında ise ilk üç üreticiden biri konumunda. Manisa'da bulunan Vestel City Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri kompleksi konumunda. 1.2 milyon metrekare alan üzerine kurulu olan Vestel City, 16 bin kişiye istihdam sağlıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön