30 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Afyon'da bölünmüş yol açılış törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Afyon'da bölünmüş yol açılış törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "80 yılda 5 bin kilometre yol yapılmışken şu anda Karayolları, 17 bin 600 kilometre bölünmüş yolla destan yazdı" dedi..



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Konvansiyonel hatlara hem sinyalizasyon hem de elektrifikasyon sistemleri yerleştiriyoruz. 35-40 kilometre hızla giden trenlerimiz o eski konvansiyonel hatlarda 120 kilometre hızla gitme imkanına kavuşacak. Sadece yolcumuzu değil, aynı zamanda yük taşımacılığını da düşünüyoruz" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla Afyonkarahisar-Kütahya Bölünmüş Yol Kavşağı'nda düzenlenen "Dinar-Dazkırı-Sandıklı-Keçiborlu ve Afyonkarahisar-Kütahya Bölünmüş Yolları Açılış Töreni"nde konuşan Elvan, önceki iktidarların gece gündüz küçük bir açılış gerçekleştirmenin yollarını aradıklarını, kendilerinin ise açılışları toplu yaptığını söyledi.


Çalışmaktan açılışlara zaman bile ayıramadıklarını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:


"Türkiye'de, bölünmüş yollarda önemli mesafeler katedildi. Vatandaşlarımız bölünmüş yol talebinde bulunmuyor çünkü onların ihtiyaçlarını önemli ölçüde giderdik. Artık vatandaşlarımız, 'Hızlı tren istiyoruz' diyorlar. Bugün şu 12 yıllık sürede, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve hızlı tren işletmeciliğinde Türkiye'yi dünyada 8'inci, Avrupa'da 6'ncı sıraya yerleştirdik. Daha da yukarıya çıkacağız inşallah. Afyonkarahisar'ı Ankara'ya, İzmir'e hızlı trenle bağlıyoruz. Şu anda Polatlı-Afyonkarahisar arasında hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Bir başka önemli projemiz, Afyonkarahisar'ı Antalya'ya ulaştıracak olan hızlı tren projemiz. Bu da 2023 yılına kadar gerçekleştirilecek projeler arasında yer alıyor. Hızlı tren inşası ile Afyonkarahisar-Ankara arasını 1,5 saate düşüreceğiz. Afyonkarahisar-İstanbul arasını 3 saat 25 dakikaya düşüreceğiz. Afyonkarahisar-İzmir arasını ise 2 saate düşüreceğiz. Bugün Afyonkarahisar'dan Sivas'a gitmek isteyen bir kardeşimiz, kaç saatte gider sorarım size? 15-16 saat. Afyonkarahisar'dan Sivas'a hızlı tren ile 3,5 saatte ulaşma imkanına kavuşacaksınız. Biz doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birleştiriyoruz; hem bölünmüş yollarla hem hem hızlı trenlerle. Bundan sonra da inşa etmeye devam edeceğiz."


Elvan, sadece bölünmüş yollar, yeni yapılacak ve yapılan YHT hatlarıyla yetinmediklerini anlattı.


Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda, 80-90, 100-150 sene önce yapılan demiryolu hatlarına, kendileri iş başına gelinceye kadar kimsenin dokunmadığını dile getiren Elvan, "O trenlerimiz, lokomotiflerimiz, kaplumbağa hızıyla gidiyordu" ifadesini kullandı.


Görevi devraldıklarında demiryolu uzunluğunun 10 bin kilometre olduğunu hatırlatan Elvan, bunun 8 bin 500 kilometresini baştan aşağı yenilediklerini bildirdi. Elvan, "Konvansiyonel hatlara hem sinyalizasyon hem de elektrifikasyon sistemleri yerleştiriyoruz. 35-40 kilometre hızla giden trenlerimiz o eski konvansiyonel hatlarda 120 kilometre hızla gitme imkanına kavuşacak. Sadece yolcumuzu değil, aynı zamanda yük taşımacılığını da düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


- Afyonkarahisar'daki otoyol tartışmaları


Bakan Elvan, Afyonkarahisar kamuoyunda zaman zaman bu ilin artık bir kavşak konumunda olmayacağı, konumunun daha da kötüleşeceği yönünde iddialar yayıldığını öğrendiğini aktardı.


Otoyolun Afyonkarahisar'ın çok uzağından geçeceğinin de ileri sürüldüğünü anlatan Elvan, şunları kaydetti:


"Otoyolla ilgili çalışmalarımız henüz taslak aşamasında. Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin arzusunu, isteğini, talebini sormadan bu işi yapmayız. Bunun bilincinde olun. Bizi eleştirenlere şunu sorun; acaba Afyonkarahisar'a bir çivi çakmışlar mı? Bu ile bir çivi çakamayan insanların bizleri eleştirme hakkı yok. Afyonkarahisarlı bakanımızı, vekillerimizi eleştirme hakkı yok. Önce onlara, 'Siz bu ile bir çivi çaktınız mı?' diye soracaksınız. 'Ne yaptınız, bize bir anlatın' diyeceksiniz. Daha sonra 10 yıl öncesini hatırlatacaksınız. Afyonkarahisar bir köy konumundaydı. Bugün Afyonkarahisar, Türkiye'nin en gelişmiş illerinden biri."


- "Türkiye'de karayolları konusunda destan yazıldı"


Eroğlu ise hükümetin, geçmiş yıllara oranla Afyonkarahisar'a muazzam yatırımlar yaptığını belirtti.


Baraj, göl, eğitim yatırımları, hastaneler, ağaçlandırma çalışmaları gibi pek çok alandaki yatırımların en büyüklerinin, toplam 2,9 milyar lira ile Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanlığına ait olduğuna değinen Eroğlu, bunların devam edeceğini vurguladı.


Türkiye'de karayolları konusunda destan yazıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:


"80 yılda 5 bin kilometre yol yapılmışken şu anda Karayolları, 17 bin 600 kilometre bölünmüş yolla destan yazdı. Bu bakımdan Karayollarını ve Bakanımızı alkışlıyoruz. Geçmişte bir Bolu Tüneli vardı. Geçmiş hükümetler 30 yılda bitiremedi. Dediler ki 'Bu bitmeyecek, bitiremeyeceğiz acaba bunu patates deposu mu yapsak?' O zamanki Başbakanımız, şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Bolu Tüneli'ni derhal açın' diye talimat verdi ve açıldı."Daha sonra Elvan ve Eroğlu ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından yolların açılışı gerçekleştirildi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bu işi muhalefete bıraksanız iki günde ülkeyi batırır. Ne ellerinde projeleri var ne de ne yapmak istediklerini biliyoruz. Her gün değişik bir söylem, net bir bakış açısı yok" dedi.


Elvan, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, haziran ayındaki milletvekili seçimlerine çok hazırlıklı girmek zorunda olduklarını söyledi.


Temel hedeflerinin, seçimlerden sonra anayasa değişikliği yapmak, bunun için de en az 330 milletvekili kazanmak olduğunu vurgulayan Elvan, "Bu açıdan çok çalışmak zorundayız. Geceli gündüzlü çalışmak zorundayız. Ev ev, mahalle mahalle dolaşıp yapılanları anlatmak zorundayız. Bunları sizlerin gerçekleştireceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.


Afyonkarahisar'ın 10 yıl önceki durumuyla bugünü arasında inanılmaz bir değişim olduğunu anlatan Elvan, bu ilin çok önemli avantajları bulunduğunu dile getirdi. Elvan, şöyle devam etti:


"Bugün Afyonkarahisar için harcanan kaynak tutarı tam 9 milyar lira. Ulaştırma Bakanlığı olarak 9 milyarlık yatırımın üçte birini biz gerçekleştirdik. Afyonkarahisar'ın eski günlerini ben de bilirim, ana yolun çevresindeki yeni oteller, özellikle turizmin gelişmesi, canlanma göstermesi, bizim atmış olduğumuz adımların tezahürüdür. Önümüzdeki dönem de inşallah Afyonkarahisar'da yatırımlara devam ediyoruz. Afyonkarahisar'ı bir demiryolu kavşağı haline getiriyoruz. Oy oranımız yüzde 51; düşük. Afyonkarahisar'da bunu çok daha yukarılara çekmemiz gerekiyor. İnşallah hedefimiz yüzde 60'ın üzerinde olmalı. Afyonkarahisar'ın inanılmaz bir potansiyeli var. 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirebilecek sayıda milletvekiliyle Meclis'e girmemiz halinde Türkiye şahlanacaktır."


- "Kendimizle yarışıyoruz"


Türkiye'nin önünün açık olduğunu ancak herkese çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Elvan, plan ve program dahilinde gece gündüz çalışılıp bunun gereğinin yerine getirileceğine inandığını kaydetti.


 Zamanın çok hızlı aktığına dikkati çeken Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Sayın Başbakanımız, gece sabahlara kadar çalışıyor, gece gündüz koşuşturuyor. Bizler sabah 08.00'de başlıyoruz, her gün 00.00, 01.00, 02.00'ye kadar; çalışma tempomuz bu. Cumartesimiz pazarımız yok yani öyle bir şey söz konusu değil. Zaten gece gündüz çalışacağız, geleceğimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için ve Türkiye için bu mücadeleyi yapacağız. Yoksa bu işi muhalefete bıraksanız iki günde ülkeyi batırır. Ne ellerinde projeleri var ne de ne yapmak istediklerini biliyoruz. Her gün değişik bir söylem. Net bir bakış açısı yok. Zaten kendimizle yarışıyoruz ama her şeyin en iyisini yapmak zorundayız. Daha fazla başarılı olmak istiyoruz, daha güçlü olmak istiyoruz, bu ülkeyi daha da güçlendirmek, daha da hızlı büyütmek istiyoruz."



AA



Geri Dön