21 / 05 / 2024

afyonkarahisar bölünmüş yol açılış

afyonkarahisar bölünmüş yol açılış

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "80 yılda 5 bin kilometre yol yapılmışken şu anda Karayolları, 17 bin 600 kilometre bölünmüş yolla destan yazdı" dedi..

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini hayata geçirildi!

Kahramanmaraş'ta TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 339 kilometreye çıkardıklarını aktardı.

Koronavirüs salgını yatırımların hızını kesemedi!

Salgın tüm dünyada faaliyetlere ara verirken, Türkiye, dev projelerine ara vermeden tamamlayarak bir bir hizmete açtı. Salgın süresi boyunca 498 kilometre bölünmüş yol, 221 köprü, 52 hidroelektrik santralin yapımı tamamlandı.

Bu yıl 438 kilometre otoyol yapılması planlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 438 kilometre otoyol, 405 kilometre bölünmüş yol, 250 kilometre tek platformlu yol yapılması hedefleniyor.

Kaputaş Plajı’ndan geçecek yola mahkeme engeli!

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun yolun sit alanından geçen kısmına dair verilen izin, mahkeme tarafından iptal edildi…

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Müteahhitlerin, yol yapımından doğan alacaklarının bir bölümü kapatıldı!

Merkez Bankası'nın “ihtiyat akçesi ”nin bir bölümünün Hazine’ye aktarılmasının ardından, başta Karayolları ve enerji olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarının finansal talepleri karşılandı...

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Rasim Bölücek Metropol A.Ş yönetimine getirildi! 

Rasim Bölücek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konut, altyapı, üstyapı, yol ve köprü yapan şirketi Metropol A.Ş.’nin yönetimine getirildi.

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Rize ulaşımda çağ atladı!

Ulaştırma Bakanlığı verilere göre, bugüne kadar Rize’nin ulaşım ve erişim hizmetleri için 7 milyar 900 milyon liralık yatırım yapıldı. Rize’nin 2003’e kadar sadece 20.2 km bölünmüş yolu varken, 124.6 km daha bölünmüş yol yapılarak toplamda 144.8 km’ye ulaşıldı...

2018'in yol yatırımları belirlendi!

Karayolları Genel Müdürlüğünce 2018 yılında 202 kilometre otoyol, 615 kilometre bölünmüş yol, 630 kilometre tek platformlu yol yapılacak.

afyonkarahisar bölünmüş yol açılış Haberi

afyonkarahisar bölünmüş yol açılış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Konvansiyonel hatlara hem sinyalizasyon hem de elektrifikasyon sistemleri yerleştiriyoruz. 35-40 kilometre hızla giden trenlerimiz o eski konvansiyonel hatlarda 120 kilometre hızla gitme imkanına kavuşacak. Sadece yolcumuzu değil, aynı zamanda yük taşımacılığını da düşünüyoruz" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla Afyonkarahisar-Kütahya Bölünmüş Yol Kavşağı'nda düzenlenen "Dinar-Dazkırı-Sandıklı-Keçiborlu ve Afyonkarahisar-Kütahya Bölünmüş Yolları Açılış Töreni"nde konuşan Elvan, önceki iktidarların gece gündüz küçük bir açılış gerçekleştirmenin yollarını aradıklarını, kendilerinin ise açılışları toplu yaptığını söyledi.


Çalışmaktan açılışlara zaman bile ayıramadıklarını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:


"Türkiye'de, bölünmüş yollarda önemli mesafeler katedildi. Vatandaşlarımız bölünmüş yol talebinde bulunmuyor çünkü onların ihtiyaçlarını önemli ölçüde giderdik. Artık vatandaşlarımız, 'Hızlı tren istiyoruz' diyorlar. Bugün şu 12 yıllık sürede, Yüksek Hızlı Tren (YHT)...