27 / 04 / 2024

Taner Yıldız Kayseri'de toplu açılış törenine katıldı!

Taner Yıldız Kayseri'de toplu açılış törenine katıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Yıldız, "Kayseri, sadece sanayi, ticaret ve sportif alanda değil birçok alanda ileri bir şehir olduğunu gösteriyor" dedi...




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kayseri, sadece sanayi, ticaret ve sportif alanda değil birçok alanda ileri bir şehir olduğunu gösteriyor" dedi.


Bakan Yıldız, Kayseri'den İncesu ilçesine kendi kullandığı makam aracıyla gitti. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de Yıldız'ın aracıyla İncesu'ya geldi. 


İncesu Arif-İsrafil-Yusuf Uçurum Entegre Devlet Hastanesi önünde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katılan Yıldız, doğduğu topraklarla ödeşen hayırseverleri görmekten çok mutlu olduklarını söyledi.


Bu tabloyu biraz ibretle, biraz da gıptayla izlediklerini ifade eden Yıldız, İstanbul'dan, Adana'dan, Kayseri'den İncesu'ya gelerek hayır yapanları görmekten onur duyduklarını vurguladı.


Kayseri'nin artık sağlığın da merkezi haline geldiğine dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:


"Kayseri, sadece sanayi, ticaret ve sportif alanda değil birçok alanda ileri bir şehir olduğunu gösteriyor. AK Parti hükümetlerimiz olarak gerek kamu, gerekse özel sektör eliyle yapmış olduğumuz yatırımlar gün geçtikçe daha da artacak. Kayseri'den adını duyuran, isim yapan hayırseverlerimizin Türkiye'ye örnek oluşunu iftiharla izliyoruz. Ankara'da 'siz bu sistemi nasıl geliştirdiniz' diye soruyorlar. Biz de, 'bizim geliştirdiğimiz birşey yok, bunu geliştiren hayırseverlerimizin kendisidir' diye cevap veriyoruz. 75 gün önce protokolü yapılan bir müessesenin açılışını yapmak büyük bir mutluluk kaynağı."


Yıldız, kestiği kurdeleyle, hayırsever işadamları tarafından yaptırılan İncesu Arif-İsrafil-Yusuf Uçurum Entegre Devlet Hastanesi ilave binası, Leylüfer-Osman Hızal Kızılören Aile Sağlığı Merkezi, ve Osman Kulaç ilkokulunun açılışını yaparak, Erciyes Üniversitesi İncesu Ayşe-Saffet Arslan Meslek Yüksek Okulu'nun temelini attı.


Törende AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in 2,5 yaşındaki torunu Evra Çetin, Bakan Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki ve Kayseri Valisi Düzgün'e protokol masasında bulunan çiçekleri kopartarak verdi. Bakan Yıldız, Evra'yı kucağına alarak bir süre sevdi.


AA


Geri Dön