04 / 05 / 2024

Veysel Eroğlu, Civil Irmağı Projesi'ni inceledi!

Veysel Eroğlu, Civil Irmağı Projesi'ni inceledi!

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün Ordu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve sunumu yapılan Civil Irmağı projesini çok beğendiğini ifade etti




Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın sözünü verdiği Civil Irmağı Projesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından tam not aldı.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün Ordu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve sunumu yapılan Civil Irmağı projesini çok beğendiğini ifade etti. Bakan Eroğlu, Ordu Valiliği ziyareti kapsamında, protokolde karşılayanlar arasında bulunan Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın omzuna dokunarak, “Başkan, projeni gördüm, çok güzel” ifadelerini kullandı.

Civil Irmağı ve Mostar Köprüsü projesinin, Bakan Veysel Eroğlu tarafından beğenilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projenin hayata geçmesi ile birlikte Karadeniz Bölgesi’nde çok özel bir alan oluşacağını belirtti.


Başkan Tekintaş şunları söyledi:

“Sayın Bakanımızın İl koordinasyon toplantısı içerisinde ayrıntıları ile sunumu yapılan projelerle ilgilenmesi de bizleri son derece mutlu etti. Altınordu Belediyesi olarak hazırladığımız projeler içerisinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sorumluluk sahasında bulunan Civil Irmağı projesi ile detaylı olarak ilgilenmiş olması, proje ile ilgili de gerekli desteği vereceğini ifade etmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Şuna inanıyoruz ki; İstediğimiz desteği alacağız ve bunu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirip, Karadeniz Bölgesi'nde özel bir alan açmış olacağız. Burası hem mesire alanı, hem de ulaşım ve yaya yolu olarak kullanılabilecek özel yerlerden biri olması nedeni ile güzel ilgi gördü. Bizler de bu ilgiden son derece memnunuz. Biz, hazırladığımız bu projeden tam not aldığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki tek hedefimiz, bu güzel projeyi biran önce hayata geçirmek olacaktır”.


CİVİL IRMAĞI PROJESİ

Altınordu’nun prestij projelerinden Civil Irmağı ve Mostar Köprüsü Projesi kapsamında, ırmağın her iki tarafında toplam 5 km uzunluğunda, yürüyüş, bisiklet ve araç yolu yer alacak. Aynı zamanda, kamelya, saat kulesi, mescit, seyir terasları, oyun parkları ile Civil Irmağı'nın denizle buluştuğu noktada Bosna-Hersek'de bulunan tarihi Mostar Köprüsü'ne benzeyen bir ‘Kemer Köprü’ yer alacak. Ordu'nun yeni sahil bandı olmaya aday Civil Irmağı, oluşturulacak gölet sayesinde olta balıkçılığı ve kano sporlarına da ev sahipliği yapacak.

Bu proje sayesinde, özellikle  TOKİ  bölgesinde, Şirinevler, Bahçelievler, Akyazı ve Karşıyaka Mahalleleri başta olmak üzere tüm nüfusun istifade edebileceği yeni yol güzergahı ile şehrin yoğun trafiğinin rahatlatılması hedefleniyor.


Sabah Karadeniz




Geri Dön