27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Naip Barajı, 21 Mart'ta ihaleye çıkacak!

Veysel Eroğlu: Naip Barajı, 21 Mart'ta ihaleye çıkacak!

çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ 'da çevre düzeni planına göre, sanayi alanında kalan ve çevresel kirlilikoluşturmayan tesisler için yatırım izni verileceğini bildirdi



Bakan Eroğlu, 18 Mart çanakkale Deniz Zaferi ve şžehitleri Anma etkinlikleri dönüşü uğradığı Tekirdağ 'da yaptığı açıklamada 1/100000 Ölçekli çevre Düzeni Planı 'nda, sanayi alanında kalan ve  çevresel kirlilik oluşturmayan tesisler için 1/25000 ölçekli Tekirdağ İl çevre  Düzeni Planı 'nın onayı beklenmeksizin çevre kirliliğine yol açmayan sanayi  tesislerinin yatırımına Bakanlığının izin vereceğini belirterek, Tekirdağ Merkez  İlçenin içme suyunu karşılamak için de çalışmaların başladığını söyledi.

Eroğlu, Tekirdağ 'ın Naip Köyü 'nde kurulacak Naip Barajı 'nın 21 Mart 'ta  ihaleye çıkacağını da kaydetti.

ERGENE 'NİN TEMİZLENMESİ çALIşžMALARI

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili  Ziyaeddin Akbulut da, Ergene Havzası 'nın temizlenmesi için Tekirdağ Valisi  Zübeyir Kemelek Başkanlığı 'nda 'Mahalli İdareler Birliği'nin kurulacağını söyledi.

Akbulut, 'çevre ve Orman Bakanlığı, iki yıl önce 1/100000 'lik çevre planlarını onaylamıştı. çevre Bakanımızın talimatıyla bu planlarla, eski  1/25000 'lik planlara uygun ve kirlilik yaratmayan sanayicilere ek inşaat için  izin verilecek. Ergene nehri kirliliği için de birtakım önlemler alındı. Bu  önlemler, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında, Mahalli İdareler  Birliği 'nin kurulmasıyla alınacak. Bu idareye, çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet  Su İşleri ve diğer Bakanlıklar maddi yönden destek verecek. Mahalli İdareler  Birliği 'ne tüm belediyeler ortak olacak. Ergeninin temizlenmesi yönünde proje  üretecekler, uygulayacaklar ve kurallara uymayanlara ceza verecek' şeklinde konuştu.

çevre ve Orman Bakanlığı 'nın aldığı bu karar doğrultusunda, şu an Tekirdağ 'da yatırımı bekleyen 100 'ün üzerinde sanayiciden, çevresel kirlilik  yaratmayanlara, 1/25000 'lik Tekirdağ İl çevre Düzenleme Planı 'na bağlı  kalmaksızın Bakanlık izninden yararlanabilecekleri ifade edildi.

Marmara Havzası Koruma Eylem Planı Taslak Raporu 'na göre, Türkiye 'nin  önemli sanayi bölgesi olan Tekirdağ 'da toplam bin 237 sanayi tesisi bulunuyor. Bu  tesislerin 871 'i, çorlu ve çerkezköy ilçelerinde yer alıyor.

AA


Geri Dön