29 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Orman yangınlarını söndürmede en başarılı ülkeler arasındayız!

Veysel Eroğlu: Orman yangınlarını söndürmede en başarılı ülkeler arasındayız!

Orman ve Su İşleri Bakanı "Orman yangınlarına karşı vatandaşlarımız daha dikkat etmeli. Orman yangınlarının yüzde 85'i vatandaşların tedbirsizliğinden kaynaklanıyor, biz orman yangınlarını söndürmede en başarılı ülkeler arasındayız" dedi




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  orman yangınlarının yüzde 85'inin vatandaşların tedbirsizliğinden kaynaklandığını söyledi.


Eroğlu, Vali Ahmet Turhan'ı ziyaretinde, bakanlığına bağlı bütün yatırımcı genel müdür ve bölge müdürlerinin Balıkesir'e geldiğini belirterek, burada bir koordinasyon toplantısı yapacaklarını ifade etti.


Balıkesir'in tarımsal açıdan önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu yüzden sulamaya büyük ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda büyük çaba gösterdiklerini anlattı.


Çok sayıda baraj ve gölet yaptıklarını dile getiren Eroğlu, bazı gölet inşaatlarının sürdüğünü, dere ıslahlarının tamamını bitireceklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile büyük projelerinin olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:


"Bunları gerçekleştireceğiz. Ormancılık faaliyetlerimiz sürüyor. Gelir getirici çalışmalarımız var. Sadece deniz turizmi değil yayla ve doğa turizmini geliştirmek için için master planı hazırladık. Burayı tarım, turizm, sanayi açısından geliştirmek için büyük projelerimiz var. Ayrıca, ilk kez Balıkesir'de denizlerde otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduk. Yurt dışından gelecek turist, bir yere gideceği zaman hava durumu nedir, deniz suyu sıcaklığı ve dalga yüksekliği nedir bilmek istiyor. Balıkesir'in bütün sahillerinde ve karada 17 otomatik ölçüm istasyonu var."


Balıkesir'i sevdiklerini burayla ayrı bir gönül bağlarının bulunduğunu belirten Eroğlu, "Buraya ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur" dedi.


Eroğlu, Balıkesir'e son 10 yılda 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurgulayarak, yatırımcı bakanlıklar içinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile önde olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.


"Bin günde bin gölet" projesi kapsamında Balıkesir'e 32 gölet planladıklarını dile getiren Eroğlu, "En çok Balıkesir'e gölet yapıyoruz. Bu göletlerde sulama, kapalı sistemle olacak. Yağmurlama ve damlama imkanı bulunacak. 8'ini bitirdik, 24'ünü de kısa zamanda bitireceğiz" diye konuştu.


Bir basın mensubunun "Yangın sezonu yaklaşıyor. Riskli bölgelerde orman yangınlarına yönelik ne tür önlemler alındı?" sorusu üzerine Eroğlu, şunları kaydetti:


"Orman Genel Müdürlüğümüz, teyakkuz halinde. Acil seyyar müdahale ekipleri var. Yangın söndürme helikopter ve uçaklarımız var. Gerekli tüm araç ve gerecimiz mevcut, eksiğimiz yok. Orman yangınlarına karşı vatandaşlarımız daha dikkat etmeli. Orman yangınlarının yüzde 85'i vatandaşların tedbirsizliğinden kaynaklanıyor. Orman yangınlarını söndürmede en başarılı ülkeler arasındayız. Buradaki yangını odamdan kontrol edecek ileri sisteme sahibim."


Daha sonra Edip Uğur'u makamında ziyaret eden Eroğlu, bakanlığın kapısına kilit vurarak tüm genel müdürleriyle Balıkesir'e geldiklerini belirterek, verdikleri sözleri yerine getireceklerini söyledi.


Eroğlu, daha sonra, Turhan, Uğur ve bakanlığına bağlı genel müdürlerin iştirak ettiği koordinasyon toplantısına katıldı.



AA


Geri Dön