16 / 05 / 2024

türkiyedeki Orman yangınları

türkiyedeki Orman yangınları

Orman ve Su İşleri Bakanı "Orman yangınlarına karşı vatandaşlarımız daha dikkat etmeli. Orman yangınlarının yüzde 85'i vatandaşların tedbirsizliğinden kaynaklanıyor, biz orman yangınlarını söndürmede en başarılı ülkeler arasındayız" dedi

Türe35 Tekstil İnşaat Nakliye Gıda Kimya Medikal Orman Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türe35 Tekstil İnşaat Nakliye Gıda Kimya Medikal Orman Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Sercan Türe tarafından kuruldu.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Genç tarafından kuruldu.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Bu yıl 128,6 milyon ton üretimle tüm zamanların rekoru kırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl 128,6 milyon ton bitkisel üretimle tüm zamanların rekorunun kırılacağını söyledi.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

türkiyedeki Orman yangınları Haberi

türkiyedeki Orman yangınları


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  orman yangınlarının yüzde 85'inin vatandaşların tedbirsizliğinden kaynaklandığını söyledi.


Eroğlu, Vali Ahmet Turhan'ı ziyaretinde, bakanlığına bağlı bütün yatırımcı genel müdür ve bölge müdürlerinin Balıkesir'e geldiğini belirterek, burada bir koordinasyon toplantısı yapacaklarını ifade etti.


Balıkesir'in tarımsal açıdan önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu yüzden sulamaya büyük ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda büyük çaba gösterdiklerini anlattı.


Çok sayıda baraj ve gölet yaptıklarını dile getiren Eroğlu, bazı gölet inşaatlarının sürdüğünü, dere ıslahlarının tamamını bitireceklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile büyük projelerinin olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:


"Bunları gerçekleştireceğiz. Ormancılık faaliyetlerimiz sürüyor. Gelir getirici çalışmalarımız var. Sadece deniz turizmi değil yayla ve doğa turizmini geliştirmek için için master planı hazırladık. Burayı tarım, turizm, sanayi açısından geliştirmek...