30 / 04 / 2024

Veysel Tiryaki: Karakum, Solfasol, Baraj ve Bağlariçi yeni dönemde çok gelişecek!

Veysel Tiryaki: Karakum, Solfasol, Baraj ve Bağlariçi yeni dönemde çok gelişecek!

Mahalle ziyaretlerine devam eden Başkan Tiryaki, bu sabah Karakum, Solfasol, Baraj ve Bağlariçi Mahallelerinden gelen vatandaşlarla buluştu. Altındağ'da gerçekleştirilen dönüşüm ve yapılanmayı bölge sakinlerine anlattı...



Mahalle ziyaretlerine devam eden Başkan Tiryaki, bu sabah Karakum, Solfasol, Baraj ve Bağlariçi Mahallelerinden gelen vatandaşlarla buluştu. Başkan Tiryaki, Altındağ'da gerçekleştirilen dönüşüm ve yapılanmayı bölge sakinlerine anlattı. Başkan Tiryaki'nin toplantısına büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri, bölgede gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni dönemde gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bilgi aldı, merak ettikleri soruları Başkan Tiryaki'ye sordu. 


GÖREVE GELDİĞİMİZDE ALTINDAĞ'IN YÜZDE 70'İNDE İMAR PLANI YOKTU 


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kaçak yapılaşmanın bu zamana kadar Altındağ'ı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak "Göreve geldiğimizde Altındağ'ın yüzde 70'inde imar planı yoktu. Yüzde 85'i gecekondu, yüzde 75'inin imar planı olmayan ilçede, problemi çözmek için var gücümüzle çalıştık. Bugün Altındağ'ın hemen hemen yüzde 100'ünü imarlı hale getirdik. Bugün buralarda gerçek bir dönüşümden söz ediyoruz. 


Modern okulların, konutların yer aldığı bir yaşam bölgesinden söz ediyoruz. Yıllarca çok zaman kaybettik ama Ankara'nın en güzel coğrafyasının bir an önce hak ettiği kıymeti kazanması için daha çok çalışacak, daha hızlı hareket edeceğiz." dedi. 

"İmar planı olmadığı sürece ne okul yapabilirsiniz, ne sağlık ocağı, ne de kültür merkezi... 


Çocukların faydalanabileceği spor tesislerine imar olmadan ulaşamazsınız. Bir ilçenin daha modern bir görünüme kavuşmasında imar çok önemli." diyen Başkan Tiryaki, bu mahallelerin çok daha hızlı bir biçimde gelişeceğinin müjdesini verdi. 


YIL İÇİNDE 15 BİNE YAKIN KONUT YAPILDI 


Başkan Tiryaki, Altındağ'ın gelişen yüzünü de vatandaşlarla paylaştı. Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıktıklarının ve ilçede yıl içinde 15 bine yakın konut yapıldığının altını çizen Tiryaki, kentsel dönüşümün bölge halkı için avantaj sağlayacağını söyledi. Başkan Veysel Tiryaki, yıkımların yeni dönemde çok hızlı ve çok yoğun bir biçimde süreceğini, yıkımların artık vatandaş tarafından istendiğini dile getirdi. 


Haber Vaktim 


Geri Dön