29 / 04 / 2024

Veysi Öncel: Çeşme'deki otel sayısı yetersiz!

Veysi Öncel: Çeşme'deki otel sayısı yetersiz!

İlçede nitelikli yatak sayısının 7 bine çıktığını, butik otel, pansiyon ve küçük otellerle bu sayının 25 bine ulaştığını anlatan Öncel, bu rakamın da Çeşme gibi marka olmuş bir turizm merkezi için çok yetersiz olduğuna dikkati çekti.




ürkiye'de iç turizmin en önemli merkezlerinden Çeşme, yeni sezona hazır. Bu yıl yabancı turist sayısında artışın beklendiği ilçede yatak sayısının yetersiz olması nedeniyle talepler karşılanamıyor. Turizmciler, yatırımcıya yeni turizm alanları tahsis edilmesini istiyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'de özellikle gelir seviyesi yüksek kesimin tatil tercihlerinde birinci sırada yer alan Çeşme'nin bu yıl da yoğun bir sezona hazırlandığını ifade etti. "Yeni sezona heyecanla giriyoruz" diyen Öncel, göstergelerin, geçen yıllardan çok daha iyi bir sezon geçirileceğini gösterdiğini belirtti. 

Çeşme'nin bu yıl da adından sıkça söz ettireceğini ve iç turizmde liderliğini sürdüreceğini kaydeden Öncel, ilçede yapımı tamamlanan bir otelin hizmete girdiğini, Hollanda'dan bir seyahat acentesinin de 2 oteli kiraladım söyledi. Öncel, Polonya, Almanya, ingiltere ve Rusya'dan da yabancı misafir beklediklerini dile getirdi. Çeşme Limanı'nın son yıllarda kruvaziyer gemilerin de uğrak noktası olduğuna işaret eden Öncel, bu yıl için yapılan yeni bağlantılarla ilçeye daha fazla sayıda yabancı turistin geleceğini ifade etti. İlçede nitelikli yatak sayısının son yıllarda yapılan yatırımlarla 7 bine çıktığını, butik otel, pansiyon ve küçük otellerle bu sayının 25 bine ulaştığını anlatan Öncel, bu rakamın da Çeşme gibi marka olmuş bir turizm merkezi için çok yetersiz olduğuna dikkati çekti. 



Günboyu




Geri Dön