03 / 05 / 2024

Vezirköprü Diş Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı mecliste!

Vezirköprü Diş Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı mecliste!

Vezirköprü Diş Hastanesinin eski hizmet binasının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Vezirköprü Diş Hastanesinin eski hizmet binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Samsun Vezirköprü İlçesi Diş Hastanesi şehir merkezinde hizmet vermekte olduğu binayı boşaltarak yapımı yeni tamamlanan Vezirköprü dev let hastanesi bitiğine taşınmıştır. Vezirköprü Diş Hastanesi olarak daha önce hizmetlerin verildiği binanın; depreme dayanıklı olmadığı ve yıkılacağı söylentileri halk ve esnaf arasında dolaşırken, binada hızlı bir şekilde dış cephe giydirme çalışmaları şaşkınlık yaratmıştır'' diye konuştu. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in soruları:
1- Vezirköprü Diş Hastanesi olarak hizmet verirken boşaltılan şehir merkezindeki eski bina depreme dayanıklı mıdır? Gerekli dayanıklılık testleri yapılmış mıdır?

2- Vezirköprü eski Diş Hastanesi binasında Depreme dayanıklılık testleri yeterli bulunmadıysa; bu binanın dış cephesine giydirme yapılmasının nedeni nedir?

3- Bina yıkılacak ise dış cephe kaplamasının yapılması anlamsız ve birilerine rant sağlama girişi midir? 

4- Vezirköprü ilçesinde uzun süredir Diş Hastanesi olarak hizmet vermiş olan binayı bundan sonra hangi amaçlar doğrultusunda kullanılacaktır?


Geri Dön