29 / 04 / 2024

Via/Port Venezia ile 2.5 milyar TL'ye Venedik İstanbul'da!

Via/Port Venezia ile 2.5 milyar TL'ye Venedik İstanbul'da!

Bayraktar ve Gürsoy Yatırım Ortaklığının, Kiptaş ile birlikte hasılat paylaşımı modeli ile Via/Port Venezia projesini hayata geçiriyor.



Proje, konut, AVM ve ofisten oluşacak. Gaziosmanpaşada, 82 bin metrekarelik alan üzerine konumlandırılan projenin yatırım bedeli yaklaşık 1.3 milyar TLyi bulurken, projenin bitimiyle birlikte toplam maliyetin 2.5 milyar TLyi geçmesi bekleniyor. Dünyanın, Türkiyeyi gözlemlediğini söyleyen Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Herkes Türkiyeye geliyor. Biz de dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbula, Avrupanın en güzel şehri Venediki getirmek için yola çıktık. Venedik konseptini projemize yansıtacağız diye konuştu.

179 bin TLden başlıyor
Proje hakkında bilgi veren VIA Development & Management Co. CEOsu Tayfun Döşkaya, şöyle konuştu: Projenin konut bölümü toplam beş kuleden oluşuyor. Kulelerde 2 bin 500 adet nitelikli konut olacak. Daire büyüklükleri 61 metrekare ile 217 metrekare arasında değişiyor. Projede fiyatlar, 179 bin TLden başlıyor. Tasarımda farklı konut tipleri üreterek her bütçeye yönelik fiyat alternatifi oluşturmaya çalıştık. Bayraktar&Gürsoy Finansman modeli ile 30 ay vade farksız ödeme alternatiflerimiz var. Veneziadan lansman döneminde konut alanların projenin teslim tarihine kadar yüzde 50 civarında prim kazanacağını öngörüyoruz. Via/port Venezianın öngörülen satış süresini 24 ay olarak belirledik. Ancak kapalı satışa çıktığımız kasım ayından beri 800e yakın ön talep aldık. Bu da projenin yüzde 30u anlamına geliyor. Alışveriş merkezi içn hedefimiz aylık 2 milyon müşteri çekmesi. Projeyi 2014 yılının son çeyreğinde teslim edeceğiz.

Dubai ve Londraya ofis
Yabancılara konut satışı ile ilgili engellerin kalkmasıyla İstanbula ciddi bir talep olacağını söyleyen Döşkaya, şöyle devam etti: Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı olarak İstanbul ve projelerinin tanıtımını yurtdışında aktif bir şekilde yapabilmek üzere Ortadoğu pazarı için Dubaide, Avrupa pazarı için ise Londrada ofis açtık.

Hürriyet


Geri Dön