29 / 04 / 2024

Vicem Bodrum Yalıları'nda 2 milyon Avro'ya!

Vicem Bodrum Yalıları'nda 2 milyon Avro'ya!

Türk yat markası Vicem Yatları, Bodrum'a 3 kilometre mesafede bulunan Vicem Bodrum Yalıları projesiyle karşımızda. Emre Arolat imzasıyla yükselen proje şimdiden yurtdışında bir ödüle aday gösterildi



Projede rüzgar enejisinden yararlanılırken, ışıklandırmalar için de ünlü ışık tasarımcısı Piero Castiglioni'nin Studio Lighting Design şirketiyle çalışılmış.

Vicem aslında dünya çapında adını duyuran lüks motor yatlarıyla tanınıyor. Markanın yeni projesi Vicem Bodrum Yalıları bir yat firmasından duymayı beklemediğimiz bir proje gibi gelse de, yatların yanaşabilmesi için yapılan iskelesi ve yat inşasında uzmanlaşmış ekiplerin işçiliğiyle ortaya çıkan bir proje olması, projeyi ilginç kılıyor. Zaten Vicem Yapı ve Vicem Yat Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu da, 'Yatlar yüzen evlerdir, ama beklentiler fazladır. Yat sahibinin bir evde ihtiyaç duyabileceği her şeyi çok daha kısıtlı bir alanda uygularken, sanki çok geniş bir alandaymışsınız hissini vermeye, malzeme kalitesini ev standardından da ileri taşımaya çalışmak gerekir. Bu kadar özen ve ustalık gerektiren bir üretimi yaparken kazandığımız deneyimi, bu kez yüksek standarttaki yapılara aktarmak istedik' diyerek, evlerin işçiliğine yat üretimindeki tecrübelerini de kattıklarını belirtiyor.

13 dönüm üzerine inşa edilen projedeki evlere, evlerin denize sıfır olması sebebiyle 'yalı' deniliyor. Her evin ken ¬dine ait ısıtmalı havuzu bulunuyor. Banyolar ise yerden ısıtmak. Proje kapsamında 21 villa bulunmasına karşın, büyüklükleri 390 ile 550 metrekare arasında değişen 9 ayrı tipte ev bulunuyor. Evlerin tümü denizi görüyor ve hiçbiri diğerinin manzarasını engellemiyor. Evlerin tümünde birer bodrum katı bulunuyor. Projede plaj ve güneşlenme iskelelerinin yanında, isteyenlerin teknelerine binmeleri için uygun bir iskele de var. Sosyal tesislerde jakuzi, buhar banyosu, restoran ve fitness salonu bulunurken, sitenin ışıklandırmasında İtalya'dan Piero Castiglioni'nin şirketi Studio Lighting Design ile çalışılmış. Bu sayede deniz ve kayalar aydınlatılarak, gece hoş bir görüntü elde edilmesi amaçlanıyor.

Proje, Bodrum'a 3 kilometre uzaklıkta. Bugüne kadar 6 villa satılırken, projenin tamamlanma tarihi 31 Mayıs 2012 olarak öngörülüyor. Fiyatlar 2 milyon avro ile 2.9 milyon avro (4.8-7 milyon TL) arasında değişiyor. Birkaç büyük evde ise bu sayı 3.2 milyon (7.68 milyon TL) avroya kadar çıkıyor.

Ödeme koşullannı ise müşterilerle beraber belirliyorlar. Enerjide indirim imkanı Sanko Holding, sitenin enerjisini de mcürirnli olarak sunuyor. Aynı zamanda Sanko Holding Yönetim  Kurulu Üyesi de olan Konukoğlu, 'Sanko Enerji olarak, fatura tutarı aylık yaklaşık 800 TL ve üzeri olan tüketicilere indirimli, temiz ve yenilenebilir enerji kullanma imkanı sunuyoruz. Vicem Bodrum Yalılan da, enerjisini Sanko Enerji'nin rüzgar santrallerinden tedarik edecek. Böylelikle site sakinleri hem gelecek nesiller için katkıda bulunmuş, hem de daha düşük enerji faturası ödemiş olacaklar' diyor.

Bu projede dikkat çeken çok önemli bir diğer özellik ise, etrafta garaj veya araba görülmemesi. Otopark yerin altına indirilerek, her evin yerin altından kapısının önüne kadar gidilen en az 2 araçlık otopark alam sunuluyor. Bu otopark aynı zamanda sosyal tesise, jimnastik salonuna, güneşlenme iskelelerine ve yat iskelesine gidilirken de kullanılabiliyor.

Yahlar'ın 12 ay kalınabilecek şekilde tasarlandığını söyleyen Konukoğlu, 'Bodrum'a baharda veya kışın gidip gelmek zordur. Cuma-pazar arası kaçmak istersiniz ama evin temizliği ve alışverişi ile uğraşmak gözünüzü korkutur. Bu durumu ortadan kaldırmak için burada housekeeping hizmeti de sunuyoruz. Bir telefon ile eviniz siz gelmeden temizleniyor, alışverişiniz yapılıp dolabınıza yerleştiriliyor. 24 saat kameralar ve güvenlik elemanları ile izlenen sitede güvenlik üst seviyede bulunuyor' diyor.
Hürriyet/Eda UTKU


Geri Dön