28 / 04 / 2024

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.



Koronavirüs salgınında izole yaşam isteyen vatandaşlar özellikle denize yakın bölgelere göç etmeye başladı. Yeni Şafak'tan Hamide Hangül'ün haberine göre; tatil bölgelerinde villalara olan talebin artmasıyla birlikte bu bölgelerde yatırımlar da artmaya başladı. Tatil bölgelerinde bir sene içerisinde metrekare fiyatı 10 bin TL'den 20 bin TL'ye çıktı. En çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Bodrum'da geçen sene 11 bin konut inşa edilirken bu senenin ilk çeyreğinde 5 bin konut için ruhsat alındı. Bu rakamın yıl sonuna kadar 25 bin olması bekleniyor. 

Kiralar tavan yaptı

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, yaşanan göç ile birlikte son bir sene içerisinde Bodrum'da kira fiyatlarının yüzde 100'den fazla olduğunu dile getirdi. Özellikle Almanya ve Belçika'dan ciddi bir talep olduğunu belirten Çağlar, “Şu an Bodrum’da doğru yerde yapılmış yeni bir projede metrekare fiyatını 20 bin liranın altında göremezsiniz. Lüks segmentte 10 bin Euro’ya ulaşıyor” dedi. Kiralıklarda da benzer bir artışa işaret eden Çağlar, “Mesela Turgutreis’de bir villada pandemi öncesi aylık ortalama 15 bin avro olan kiralar, şimdi 30-35 bin avroya çıktı. Villalarda temmuz-ağustos tamamen doldu. Satışta ise örneğin Bitez’de 1,5 yıl önce 3 milyon liraya satışa çıkardığımız villanın değeri bugün 7 milyon liraya çıktı” dedi.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Yatırımlar hızlandı

Bodrum'da inşaat yatırımların bir hayli arttığını söyleyen Çağlar, “Biz Bodrum’da her projenin onay alması gereken mutlaka bir Estetik Kurulu olmalı. Bodrum’un havasına, mimarisine uymayan projeler olmasın. Bu kurulda Türkiye’nin önde gelen mimarları, şehir plancıları yer almalı. Ayrıca yeni 1100 dönüm imara açıldı. Çok fazla imarlı, denize yakın arsa da kalmadı” şeklinde konuştu. 

120 milyon euroluk yatırım

Bodrum'da 30'u aşkın proje inşasını üstlenen Çağdaş Holding, yakın zamanda yeni projeyi hayata geçirecek. Yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Çağlar, şunları söyledi: “Şu anda Cennet Koyu’nda 19 villalık ikinci etabımıza, Gündoğan’da 6 villalık bir butik gayrimenkul yatırımımıza ve Yokuşbaşı’ndaki Swissotel Residences Bodrum Hill projemize devam ediyoruz. Bu 3 yatırımın tutarı 120 milyon Euro. Seneye hazır olacak. Bu yatırımların dışında Yalıkavak’ta da büyük bir arsa için görüşme sürecindeyiz” dedi.

Bodrum'da müstakil villa kiraları dudak uçuklatıyor!


Geri Dön