29 / 04 / 2024

Kocabaş Yapı termik santral inşaatlarına odaklandı!

Kocabaş Yapı termik santral inşaatlarına odaklandı!

Bugüne kadar inşa ettiği depolama alanı ve sanayi yapılarıyla sektörde öne çıkan firmalardan biri olan Kocabaş Yapı, depolama alanlarının inşaatının yanı sıra termik santral inşaatlarına da yoğunlaştı...




Bugüne kadar inşa ettiği depolama alanı ve sanayi yapılarıyla sektörde öne çıkan firmalardan biri olan Kocabaş Yapı, depolama alanlarının inşaatının yanı sıra termik santral inşaatlarına da yoğunlaştı. Firma, gelecek yıl da bu alandaki çalışmalarını sürdürerek, yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. 


Ağırlıklı olarak depolama ve sanayi yapılan üzerine çalıştıklarım anlatan Kocabaş Yapı Genel Müdürü Kerem Kocabaş, geçen yıl termik santral inşaadanna da yoğunlaştıklarını söyledi. Söz konusu tesislerin betonarme inşaatlannı yaptıklannı kaydeden Kocabaş, geçen yıl başlayıp bu yıl tamamladıklan projelerin yanında bu yıl yeni başladıklan projeler bulunduğunu da anlattı. 


İzmir'de İzdemir Enerji'nin termik santral inşaatının sürdüğü bilgisini veren Kocabaş, "Aynca Süopi'de Ciner Holding'in termik santrali devam ediyor. Her iki proje de önümüzdeki yıl tamamlanacak. Aynca yine bu sektörde üç yeni proje için görüşmelerimiz sürüyor. Yatırımcılar Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu nedeniyle beklemede. Sonuçlanmasının ardından çalışmalanmız önümüzdeki yıl netlik kazanacak" dedi. 


Türkiye'de artan teşvikler sonrasında enerji yatınmlarının artmaya başladığına değmen Kerem Kocabaş, gelecek 8-10 yıl daha bu alandaki yatırımların devam edeceği düşüncesinde olduğunu kaydetti. Türkiye'de mevcut durumda 20'ye yakın projenin ÇED raporu ve çeşitli izinler nedeniyle beklemede olduğunu üeten Kocabaş, bu projeler çoğaldıkça, firmalannın iş yoğunluğunun da artacağını söyledi. 


Kocabaş, hizmet alanlarını genişletmelerinin yanı sıra kendi imalatian olan yapısal çeliklerin ihracatına başlamalanyla bu yılı yüzde 50'nin üzerinde büyümeyle kapatmayı beklediklerini aktardı. 


Çalışmalarını şantiyelerdeki ekiplerle birlikte işin yoğunluğuna göre 250 üa 300 arasındaki personelle sürdürdüklerini dile getiren Kocabaş, depolama alanlan ve sanayi tesisi yatınmlarının da hızla devam ettiğini kaydetti. Bu yıl Hakan Gıda firmasına özel bir depo inşaatı gerçekleştirdiklerini bildiren Kocabaş, "50 metre açıklıktaki çelik konstrüksiyon çatılı olarak tek açıklıklı bir depo yaptık. Yine bu firmanın yalanında Çevdosan Geri Dönüşüm firmasına da 5 bin metrekarelik benzer bir çelik depo tesisine başladık, önümüzdeki yıl teslim edeceğiz" şeklinde konuştu. Bu yılın sonunda Irak'ta bir şantiye kurarak ilk kez yurtdışına açıldıkları bilgisini de veren Kocabaş, Irak'ta bir geri dönüşüm tesisinin depolama alanım yaptıklannı dile getirdi. 


Dünya Dosya


Geri Dön