27 / 04 / 2024

Villa kiralamada en popüler 3 ilçe hangisi?

Villa kiralamada en popüler 3 ilçe hangisi?

4 binden fazla kiralık villa seçeneği ile Türkiye'nin en büyük villa kiralama platformu olan TatildeKiralacom, 2021'in ilk yarısında en çok tercih edilenleri belirledi.



4 binden fazla kiralık villa seçeneği ile Türkiye'nin en büyük villa kiralama platformu olan TatildeKiralacom, 2021'in ilk yarısında en çok tercih edilenleri belirledi. 2021'de villa kiralayanların tercihi yine Kaş, Fethiye, Bodrum, Belek ve Marmaris'ten yana. Bu sene en çok rezervasyonun yapıldığı süreç ise bayramın da etkisiyle 17-24 Temmuz oldu.

Yeni nesil tekne ve villa kiralama platformu TatildeKiralacom, üyelerinin tatil tercihlerini analiz etti. Her sene olduğu gibi bu sene de kiralık villalar için tercih edilen yerler Kaş, Fethiye, Bodrum, Belek ve Marmaris olarak kaydedildi. Temmuz ve Ağustos'un yüzde 95’ten fazla bir dolulukla geçtiğine dikkat çeken Tatildekirala.com CEO’su Ruşen Mat, bu sene en çok rezervasyon alınan sürecin bayramın da etkisiyle 17-24 Temmuz tarih aralığı olduğunu vurguladı. Mat, en çok aranan villa tiplerini ise özel havuzlu villalar, büyük bahçeli villalar ve kalabalık ailelere uygun 3 ve üzeri odaya sahip villalar şeklinde sıraladı.

Villa kiralamada en popüler 3 ilçe hangisi?

Çocuklu aileler bahçeli ve çocuk havuzlu villalara yöneldi

Mat, TatildeKiralacom üyelerinin tatil konusundaki diğer tercihlerini şöyle anlattı: 

“Önceki yıllarda ortak havuzlu villalar da çok iyi doluluk oranlarına sahipken pandemi sonrasında özellikle özel havuzlu ve oyun odasına sahip villalar diğerlerine göre çok daha fazla tercih ediliyor. Pandemiyle birlikte özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve çocuklarına çok fazla imkan sunamayan aileler biraz olsun nefes alabilmek adına villalarımızı çok daha fazla tercih etmeye başladı. Bu da villa tercihlerini etkiledi. Çocuklu aileler bahçeli, denize yakın, çocuk havuzlu, salıncaklı, kaydıraklı ya da oyun odalı villaları tercih ediyor.. Çocuklu aileler daha çok tek katlı ve merpensiz villalarda konaklamak istiyor. Bunun dışında villa kiralamak isteyenler denize, markete ve restoranlara yakın, izole olan, güvenilir bölgede yer alan, sosyal aktivitelere yakın yerler çok daha fazla tercih ediliyor.”

En uzun konaklama 90 gün oldu

Yaz döneminde az konaklama süresinin 5 gece olduğuna dikkat çeken Mat, şunları kaydetti:

“7 gecelik konaklamalar toplam konaklamaların %50’sini oluşturuyor. 7 geceden daha uzun süreli konaklamalar da yine çok tercih ediliyor. Bugüne kadar platformumuz üzerinden gerçekleşen en uzun konaklama 90 gün olarak gerçekleşti. En kalabalık rezervasyona baktığımızda ise Bodrum’da bir villamız 22 kişi ile en kalabalık misafir sayısına ulaştı.”

Villa kiralamada en popüler 3 ilçe hangisi?

Villa kiralama sektöründe büyüme devam edecek 

Kovid-19 salgınının ardından Sapanca’nın yıldızının parladığına dikkat çeken Tatildekiralacom CEO’su Ruşen Mat, bu süreçte İstanbul’da yer alan villaların da rezarvasyonlarının artış gösterdiğinin altını çizdi. Mat, Haziran 2020'de bir önceki senenin aynı dönemine göre Google trends aramaları değerlendirildiğinde 4 katlık bir artış görüldüğüne, bu durumun tatildekiralacom aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlere 5 kat olarak yansıdığına dikkat çekti. Mat, “Geçen yıl yaşanan büyümenin üzerine yüzde 90’lık bir büyüme daha gerçekleşti. Villa kiralama sektörünün geçtiğimiz yıl önemli bir kırılma yaşadığını ve geçen yıl yaşanan hacim artışının artık bir baz oluşturacağını ve büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Kovid-19'la hangi tip konutlara talep arttı?

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!


Geri Dön