27 / 04 / 2024

Villeroy Boch’un yeni tasarımıyla çağdaş yorum!

Villeroy Boch’un yeni tasarımıyla çağdaş yorum!

Renklerin ve ebatların, dekor ve aksesuarlarla uyumlu kombinasyonu: Villeroy Boch’un yeni tasarım konsepti MON CŒUR serisi… MON CŒUR, Villeroy&Boch’un da etkilediği 20. yüzyılın Jugendstil tarzının günüme uyarlanmış hali olarak öne çıkıyor.



Jugendstil 20. yüzyılın başlarında başka hiçbir artistik akımın yaratmadığı bir etki ile tarihe damga vurdu. Dönemin genç ve başarılı artistleri ve mimarları geleneksel ve tarihi sanat formlarına şiddetle karşı çıkıyordu; tüm yaşam alanlarını bit bütün olarak etkileyecek bir sanat yaratmak istiyordu. Sonuç olarak örneğin, dekorlar, saf geometrik formlara kavuşana kadar, doğadan ilham alan doğal motifler içeriyordu. Bu dekorlar 20. yüzyılın başındaki yaşama karşı, güçlü bir pozitif tavır oluşturması açısından, açık renklerle kullanıyordu. O zamanlarda bile Villeroy&Boch, Peter Behrens, Joseph Maria Olbrich and Otto Eckmann gibi dönemin en iyi  çağdaş sanatçılarıyla seramik karoların tasarım için çalışıyordu.


İnşaat alanındaki patlama; konfor ve kalite arayışının artması gibi nedenlere bağlı olarak Villeroy&Boch’un ürettiği karolara ilgi artarak büyüyordu. 19. yüzyılın ortalarında Mettlach karolarının çığır açan başarısı, duvar karoları alanında da tekrarlandı. Üretim arttı ve “20. Yüzyılın Altın Yılları”nda yüksek kaliteli karolar Almanya Breslau’daki yeni fabrikada üretilmeye başlandı.


Bugün ise Villeroy&Boch MON CŒUR ile duvarlar için modern bir tasarım konsepti sunuyor.


30X90cm çağdaş boyutlarıyla duvar için mükemmel bir alternatif… modern ve ferah bir atmosfer yaratılmasına olanak sağlayan MON CŒUR karolar, kullanıldıkları alanda yüksek tavan hissi de yaratıyor. Ana karolar krem, mint ve gri renk alternatifleri sunarken; dekorlar ise yeşil ve antrasit renklerinde üretiliyor. Bu renklerle adeta tarihle bir bağlantı kuruluyor…


MON CŒUR dekor karolar etkileyici ve artistik bir yeteneğe sahip. Ataları gibi, renkler adeta rölyeflerden akıyor. Bu efekt sayesinde karolar otantik ve neredeyse antika bir görünüme sahip oluyor. Dekorların ana karolarla kombinlenmesiyle ise klasik bir tasarım yaratılabiliyor.


Yüzeyinde çeşitli kabartmalar olan ve elle cilalanmış karolar, hafif parlak ve yumuşak bir 3D görünüme sahip… Yatay ve dikey olarak döşenebilen karolar, duvarın tamamında da kullanılabiliyor.


15X30cm şerit süpürgelikler ile, 105cm yüksekliğe kadar tipik Jugendstil tasarımı uygulanabiliyor. 10X30cm boyutunda ince şerit süs bordürler sayesinde belli bir yükseklik yakalanabiliyor ve bu sayede tasarıma klasik bir görünüm katılabiliyor.


Tarihten ilham alan bir tasarım arzulayan ve klasik tarza modern bir dokunuş yapmak isteyenler için MON CŒUR, mükemmel bir duvar konsepti sunuyor.


Geri Dön